14.8 C
Randers
mandag, september 16, 2024

Studiestartsdag i Randers: En festlig og aktiv velkomst til de nye studerende

Den 6. september bliver en dag fyldt med energi og fællesskab, når op mod 400 studerende fra VIA University College og Erhvervsakademi Dania bliver budt velkommen til Randers.

Arrangementet finder sted på Kirketorvet fra kl. 12 til 15 og markerer starten på et nyt studieår, hvor de studerende får mulighed for at lære både hinanden og byen bedre at kende gennem en række sjove og udfordrende aktiviteter.

»Vi ved, at en god studiestart betyder rigtig meget for trivslen for vores studerende. Til det hører både, at man som studerende får et godt overblik over sit studie og hvad der forventes, og at man også lærer det sted at kende, som man nu skal studere i. Og trivsel er igen afgørende for, at man klarer sig godt på sit studie og har en god studietid. Derfor er vi rigtig glade for at kunne tilbyde en sjov afslutning på den første uge,« siger campusleder hos VIA University College i Randers, Pia Moldt.

Dagens højdepunkt er en olympiade, der løber af stablen kl. 12.45. Her skal de studerende deltage i et orienteringsløb rundt i Randers Midtby, hvor 13 poster venter dem. Holdene er sammensat på tværs af studieretninger som psykomotorik, bygningskonstruktør, pædagogik og sygepleje. Ved hver post bliver de mødt af en sjov aktivitet, der kræver både samarbejde og kreativ tænkning. For eksempel vil Randers Bibliotek udfordre deltagerne med bogdomino, mens andre lokale aktører som Randers Kunstmuseum, Randers FC og RgF – Randers Gymnastiske Forening også vil have poster, der giver de studerende en smagsprøve på byens mange tilbud.

De 13 poster er symbolsk valgt på baggrund af de 13 landeveje, der fører til Randers. Ideen med dagen er at præsentere byen for de nye studerende på en måde, der gør det lettere for dem at føle sig hjemme og opdage de mange muligheder i kommunen.

Initiativet til den fælles studiestartsdag kommer fra et lokalt uddannelsesnetværk med repræsentanter fra både uddannelsesinstitutionerne og Randers Kommune. Formålet med netværket er blandt andet at søsætte initiativer, der synliggør Randers som den gode uddannelsesby, og herunder også at vise, hvad der er af muligheder uden for studiet.

»At komme til en studieby handler både om at få en god start på studiet og om at lære det nye sted at kende. Derfor er det vigtigt, at de mange nye studerende føler sig budt velkommen og får kendskab til mulighederne i kommunen. Derfor bakker vi op om arrangementet. Jeg håber, at det bliver en festlig og sjov dag i fællesskabets tegn – og dermed en rigtig god start på studielivet her i Randers,« siger Torben Hansen borgmester i Randers Kommune.

Randers Kommune ser dagen som en mulighed for at byde de studerende velkommen og skabe fællesskab på tværs af studieretninger og baggrunde. Arrangementet er en vigtig del af byens ambition om at være et sted, hvor studerende kan udvikle sig både fagligt og socialt. Studiestartsdagen på Kirketorvet vil blive en festlig og inspirerende start på de nye studerendes rejse i Randers, hvor de kan se frem til en række spændende og udfordrende år fyldt med læring, fællesskab og oplevelser.

For både VIA University College Campus Randers og Dania er dagen kulminationen på den første uge for nye studerende, hvor der er gjort ekstra meget ud af at byde nye studerende velkommen og sikre, at de falder godt til på både studie og i området.

Relaterede artikler

Nyeste artikler