-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Succes gentages: Tværkulturelt arrangement skal hjælpe danske og internationale borgere ind i kultur- og idrætsliv i Randers

Underværket åbner endnu engang dørene for en underholdende aften, hvor danske og internationale borgere får indblik i et udvalg af byens mange tilbud

Danske og internationale randrusianere skal i højere grad samles om byens mange tilbud. Det er baggrunden for, at Randers Kommune sammen med en række lokale aktører endnu engang inviterer borgerne til et kig ind i udvalgte dele af byens forenings- og kulturliv. Arrangementet med navn “Discover the Locals” blev med over 60 deltagere tilbage i marts en stor succes – og arrangørerne glæder sig til endnu engang at byde velkommen. Ligesom sidste gang vil også borgmester Torben Hansen deltage.

»Randers Kommune favner et rigt kultur- og idrætsliv – og det liv vil vi gerne introducere til endnu flere. Vi inviterer derfor alle borgere, der har lyst til at lære deres by bedre at kende til en aften, hvor de sammen kan blive klogere på alt det, Randers har et tilbyde,« fortæller Randers Kommunes borgmester, Torben Hansen.

Oplev byen sammen

Eventet ved navn “Discover the Locals” arrangeres sammen med en række lokale partnere samt EU-initiativet Headstart, der hjælper erhvervslivet med at tage imod internationale medarbejdere. Arrangementet løber af stablen onsdag den 14. september klokken 17.00 – 19.30 på Underværket. I løbet af aftenen lytter deltagerne til inspirerende oplæg fra et udvalg fa byens kultur- og foreningsliv – det hele foregår på engelsk og henvender sig både til danskere og byens internationale borgere, der gerne vil lære deres by bedre at kende.


»I Randers har vi et aktivt erhvervsliv, som i stigende grad rekrutterer og har brug for international arbejdskraft. Med det kommende arrangement bakker vi op om de mange internationale medarbejdere på byens arbejdspladser, som vi gerne vil hjælpe godt i gang i lokalsamfundet,« siger Torben Hansen.


Og netop engagementet i lokalsamfundet kan være afgørende for, om virksomhederne kan holde på deres medarbejdere, fortæller programleder fra Headstart Stinne Bille.

»Vi ved, hvor vigtigt det er for internationale tilflyttere at lære både danskere og lokalområdet at kende. Det kan faktisk være helt afgørende for, om vælger at blive i Danmark eller rejse hjem igen. Derfor håber vi rigtig mange, både internationale og danskere, unge og gamle, har lyst en aften, hvor man kan lære nye mennesker at kende og få nye aftaler i kalenderen,« siger hun.


Fakta om “Discover the Locals”


Arrangementet finder sted onsdag den 14. september kl 17.00-19.30 på Underværket og byder på oplæg fra blandt andre Randers Rethinker, RGF, Growing Gospel, Kaosambassaden, Kulturhuset med mere.

Tilmelding til “Discover the Locals” kan findes her
 
“Discover the Locals” arrangeres af Rethinker Randers, Underværket, Randers Bibliotek, Sprogcenter Randers, Randers Kommune og Headstart. Læs mere på Headstarts hjemmeside www.headstartcareer.dk

Headstart er et initiativ, som arbejder på at tiltrække og fastholde velkvalificeret international arbejdskraft til de 12 kommuner i Business Region Aarhus-samarbejdet, hvor Randers er i blandt.

Relaterede artikler

Nyeste artikler