11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden.

Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

Hvis du i løbet af lørdag den 20. april har planer om at tage en køretur gennem Randers, kan du allerede godt nu forberede dig på, at turen med stor sandsynlighed vil komme til at tage længere tid end normalt.

Årsagen er, at der i tidsrummet fra kl. 14.00 til kl. 20.00 i den nordlige del af byen vil blive afholdt et større arrangement med forventet deltagelse af flere tusinde mennesker, som alle deler en fælles interesse for biler.

Biltræffet afholdes på køreteknisk anlæg på Jomfruløkken i Randers NØ, og derfor forventer Østjyllands Politi også store trafikale udfordringer i særligt den nordlige del af byen. Arrangementet forventes dog at skabe trafikale udfordringer i hele Randers-området, herunder især på de store indfaldsveje mod byen.

»Vi ved af erfaring, at mange mennesker fra rundt omkring i ind- og udland har interesse i at deltage i disse biltræf, og derfor er vi også meget opmærksomme på de trafikale udfordringer, som vi på lørdag forventer i og omkring Randers by,« siger politikommissær Amrik Chadha fra Østjyllands Politi.

Politiet er til stede gennem hele arrangementet

Sidste år medførte et lignende biltræf i Randers en del trafikkaos samt en lang række sigtelser for diverse overtrædelser af færdselsloven, og derfor planlægger Østjyllands Politi også at være synligt til stede under lørdagens biltræf.

I forhold til sidste års uanmeldte arrangement, vil den officielle del af arrangementet i år blive afholdt på et aflukket område med tilladelse fra både Randers Kommune og Østjyllands Politi.

Foruden et stort fokus på at få afviklet trafikken på bedste vis, vil betjentene fra Østjyllands Politi også være særligt opmærksomme på at sikre, at trafikanterne overholder færdselsreglerne, når de kører til og fra lørdagens biltræf.

»Sidste år uddelte vi en del sigtelser, mens flere biler blev beslaglagt og en række bilister fik en betinget frakendelse af deres kørekort. Vi opfordrer trafikanterne til at overholde færdselslovens bestemmelser, og at de benytter sig af den anbefalede kørerute for at undgå, at trafikken sander helt til,« siger politikommissær Amrik Chadha.

Følg politiets anvisninger og den anbefalede rute

Den anbefalede rute til og fra arrangementet på køreteknisk anlæg i den nordøstlige del af Randers er som følger fra Nordjyske Motorvej E45. Ruten gælder for motorvejstrafikanter i både syd- og nordgående retning:

Motorvej E45 afkørsel Randers Nord – Hobrovej – Nordskellet – Mariagervej – Højsletvej – Hadsundvej – Slåenvej – Mirabellevej – Blommevej – Jomfruløkken 23.

Østjyllands Politi vil – foruden sin tilstedeværelsen i den nordøstlige del af Randers – også have et særligt fokus på Frederiksdalvej i den sydlige del af byen, hvor et godkendt streetrace vil blive afholdt senere på aftenen på et aflukket område.

Foruden betjente fra Østjyllands Politi vil Hjemmeværnet også være til stede for at assistere med trafikafviklingen og bidrage til, at alle kan få en god og tryg oplevelse af at deltage i lørdagens biltræf.

Relaterede artikler

Nyeste artikler