Børn og voksne inviteres på tur i splinterny sanseudstilling omkring byens kunst og natur
Når ReMida Randers lørdag den 24. maj kl. 10 slår dørene op til dette års sanseudstilling “Randers og byens kunst”, er det et splinternyt oplevelses-univers, der er bygget op. Gæsterne skal på en forundringstur, hvor de kan kigge på kunst og natur og fordybe sig i kreative aktiviteter med afsæt i markante og velkendte steder i Randers.
Årets byprojekt, som omkring 1000 børn hvert år aktiveres i, fokuserer på, hvordan børn oplever byens kunst og natur, hvad der sker, når børn leger sig ind i byens kunstværker og forvandler Kulturhusets store sal til et fantasifuldt byrum.
Her kan man nemlig møde byens helt, Niels Ebbesen, og blive klædt ud som ham. Man kan bruge sine egne hestekræfter til at få tændt lys i Den Jyske Hingst, man kan bygge Den Blå Bro, genskabe Redfall, forsøge at åbne forskellige låse med den vidunderblå nøgle, bygge kunst til byens kedelige rundkørsler og meget, meget mere. Der er også aktiviteter for de helt små.
Ud med det gamle
ReMida er i år startet helt fra bunden med opbygningen af udstillingen, der får i alt 15 forskellige helt nye aktiviteter – alle med afsæt i byen. Med store fotostater fra bybilledet lægges der op til, at børnene gennem leg, nysgerrighed og kreativitet giver nyt liv til byens kunst og særlige naturområder. Udstillingen viser, hvordan børn med åbne øjne og livlig fantasi interagerer med kunsten på måder, der inspirerer os alle til at se byen med friske øjne.
Den nye opbygning er bl.a. blevet virkeliggjort med en donation på 49.999 kr. fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, og det har gjort det muligt at sætte alle de gamle aktiviteter på depot og byde indenfor i en helt ny verden.
Åbning med stomp
Der er festlig åbning med musik og stomp-workshop lørdag den 24. maj kl. 10, hvorefter udstillingen er åben kl. 9-16 på hverdage og 10-14 i weekenden og Kr. himmelfartsdag. Alle er velkomne, og det hele er gratis.
Byvandring
Forud for selve udstillingen har børn fra byens dagtilbud og indskolinger arbejdet med emnet. De har været på byvandring og har skabt deres egne kunstværker, inspireret af det, de har mødt. Alle kunstværkerne er i ugen op til udstillingen udstillet i midtbyens butikker.
Forskning
»Forskning viser, at adgang til kunst og natur styrker børns mentale sundhed. Når de oplever og leger med kunst i byrummet, udvikler de fantasi, empati og fællesskab – kompetencer, som fremtidens samfund har brug for« siger Rita Willum, der er formand for ReMida Randers.
Fakta: ReMida drives af frivillige kræfter, og der er blevet knoklet igennem op til åbningen. Ud over det stort anlagte byprojekt driver ReMida Randers også et center for kreativt genbrug med overskudsmaterialer, som medlemmerne kan hente gratis, ligesom der holdes workshops en gang om måneden i vinterhalvåret og i Randers Festuge samt i uge 42. |