15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Tag med Vitus Bering på ekspedition og finde søvejen til det Nordamerikanske kontinent

Søndag den 11. juni kl. 16.00 er der korkoncert i Sct. Peders Kirke. Det er Cantica Børne og Ungdomskor fra Vor Frelsers Kirke i Horsens og Sct. Peders Kirkes Drenge-, Aspirant- og Pigekor, der opfører kantaten ”Håbets ø” for kor, trompet, slagtøj og 2 klaverer.

Kantaten handler om den horsensianske sømand Vitus Bering, der ledte de 2 store Kamtjatka-ekspeditioner, som både kortlagde og fandt søvejen til det Nordamerikanske kontinent.

Kantaten starter i året 1741, hvor Vitus Bering og de to skibe Sankt Peter og Sankt Poul sejler afsted. Der er både stille vand, tåge og storm. Til sidst når man frem til Alaskas kyst, men må straks starte hjemrejsen for at undgå vinterens strenge vejr. På vejen hjem løber ekspeditionen igen ind en storm og man må overvintre på en ø. Vitus Bering dør på øen og kommer ikke hjem.

Kantaten er skrevet af forfatteren Jacob Clausen og komponisten Michael Bojesen til et nordisk korstævne i Horsens i 2011.

Foruden kantaten synger korene danske sange af Carl Nielsen.

De medvirkende er ud over korene Charlotte Andersen på slagtøj, Thor-Erik Langseth på trompet og de to klaverer trakteres af organisterne fra Vor Frelsers Kirke Kevin Laplante og Nicolai Skovgaard Nielsen. Dirigent er Sct. Peders Kirkes organist og korleder Hanne Lund Nielsen.

Koncerten er en del af VoXperience Randers Sangfestival og der er gratis adgang til koncerten.

Relaterede artikler

Nyeste artikler