15.3 C
Randers
onsdag, oktober 5, 2022

Tante Olga har rigtig megen Live Music fra scene ved den festklædte plads foran Tante Olga allerede fra den 1. weekend i Randers Festuge.

Med opbakning fra lokale sponRanders Fester hos Tante Olga i Randers Festuge allerede fra den første weekendsorer er der gratis adgang alle dage – entreen er betalt. Så alle kan deltage, nyde musikken og festugestemningen.

Fredag eftermiddag åbner lokale heyya. Orkesterleder Peter Bo Mikkelsen medbringer et stærkt hold musikere med bl.a. sangeren Dan Hougesen, krydret med dygtige kvindelige sangerinder i heyya’s vokale forgrund. Siden starten i 2006 har heyya spillet over 600 koncerter over hele landet

og til Randers Festuge kommer bandet med en lang række af tidens største internationale og danske hits. 

Senere fredag aften skruer Kings Of Rock stemningen op til kogepunktet . De spiller den fede rock på den helt rigtige måde

Med nogle af de mest sublime rockmusikere man overhovedet kan opdrive i dette land. Men det er ikke kun musikken der er i højsædet for Kings Of Rock, kontakten med publikum er omend endnu vigtigere. Vi får et overflødighedshorn af de fedeste numre fra bl.a. AC/DC – Guns’N’Roses – U2 – Bon Jovi – DAD – Kings Of Leon, samt nogle fantastiske medleys, hvor man bliver revet med gennem det ene fede rockhit efter det andet.

Kings Of Rock

Lørdag starter musikkenallerede over middag med de næsten lokale Daydreamers. Bandmedlemmerne er alle rutinerede udøvende musikere i andre sammenhænge, og de fire medlemmer tilsammen rummer en kæmpe musikalsk erfaring og fire stærke vokaler, der gør, at de udødelige klassikere både bliver leveret med personlighed og sikkert musikalsk håndværk.

De dykker med ærefrygt ned i det nærmest grænseløse hav af folk/rock hits fra 60’erne og 70’erne og gør deres ypperste for at gengive numre af blandt andre Joni Mitchell, The Band, Bob Dylan, Crosby, Stills & Nash, Van Morrison m.fl. Og, de gør de suverænt godt.

Det er for kærligheden til lige netop denne genre de har fundet sammen til glæde for sig selv, men så sandelig også for os andre, der falder helt til ro og kommer i en afslappet trance ved genlyt af deres fortolkninger af 60’ernes og 70’ernes amerikanske folk/rock.

Fin eftermiddag med vellyd, flerstemmige vokaler og dejlige, melodiøse, udødelige sange.

Daydreamers

Sidst på eftermiddagen og først på aftenen kommer der mere fart over feltet når Grassolin leverer Gasolins sange i råsvingende ”folk-udgaver. De spiller ganske enkelt ”Bonderøven ud af bukserne”

De tager Gasolins kendte hits, og putter dem i nye og finurlige folk/bluegrass forklædninger, arrangeret dem i et skarpt og finurligt Blue-Grass univers med akustiske instrumenter og et velklingende firstemmigt herrer-kor.

Grassolin er forfriskende og i særklasse, og et perfekt festband, hvor alle kan synge med, det er jo Gasolin sange.

Forvent en humoristisk, musikalsk og underholdende koncertaften. Hvor publikum kan synge med det charmerende herrerkor, høre den akustiske guitar og vokal, der trænger igennem og en virtuose violin, der leger med Beskerlees univers, samt stortrommen der sammen med et svingende vaskebræt og kontrabassen sætter dansegulvet i gang. Det er hæsblæsende underholdning.

Aftenen afsluttes af suveræne Queen Of Denmark der indtager scenen med mottoet : ” We are the champions and we will rock you” !

Genoplev de mange hits fra Freddie Mercury og Queen når Queen Of Denmark sørger for stadionstemning med fællessang og samhørighed.

Queen of Denmark leverer den ikke ukomplicerede musik på den mest album- og naturtro måde med kor og guitarsoli, der er nøje afstemt.

Bandets medlemmer har spillet i bands som Pretty Maids, Savage Affair, Hero og udgør også den populære 70`er rockgruppe, Glam Gang.

Bandet har etableret sig som et af landets bedste tribute-bands, ikke mindst på grund af en karismatisk sanger, der kan sin »Freddie«.

Queen Of Denmark tager publikum med tilbage til dengang, Freddie Mercury og Queen regerede rocken med overlegen musikalitet og et kækt glimt i øjet! We (They) Will Rock You!

Queen Of Denmark

Søndag eftermiddag og aften står den musikalske ret på Blues.

Det er 3. år Tante Olga præsenterer Sunday Blues i Randers Festuge, hvor kvalitets blues i forskellige former kan opleves en sådan dejlig søndag.                                                                                                                                                                                  Det danske bluesband, Beggars Blue, lægger ud om eftermiddagen. Bandet har arbejdet og turneret sammen i over 20 år og har udgivet 3 albums, samtg etableret en solid fanbase i Danmark og andre dele af Skandinavien.

Bandtes fundament i bluesmusikken er tydelig. Men forvent ikke et band, der er låst fast til en akustisk slideguitar, mundharpe og 12-takters blues.

De bevæger sig meget i grænseområderne mellem Blues/Rock/Country/Roots – med en tydelig kærlighed til fede riffs. Der kigges tilbage mod rødderne, men også ud til grenene. Indimellem avles der nye frugter.

Bandets musik og særlige kendetegn bygger på en stærk vokal og en dynamisk rytmegruppe.

Beggars Blue

Sidst på eftermiddagen er Jan Gerfast  og band tilbage hos Tante Olga. Der er dog løbet meget vand i Gudenåen siden denne svenske guitarist, sanger, komponist, og tekstforfatter har været på Randers-kanten.

Han har siden været travlt beskæftiget på den internationalt blues- og rockscene.. Han har med tiden udviklet sin egen unikke stil og lyd: “Groovy Blues”.

Hvis man kan lide at lytte til guitar improvisation over groovy bluesriffs, så er det her man skal være!                         

Jan begyndte at spille bluesguitar i slutningen af ​​60’erne. Han Levede som vagabond i 70’erne. Boede blandt andet i Paris, Frankrig som gademusiker og spillede senere i jazzklubber der.

Tog tilbage til Sverige og startede bandet “Blue Night”, der spillede eksperimenterende rockmusik. På dette tidspunkt levede Jan en slags hippieliv i skoven. Meget spartansk. I begyndelsen af ​​80’erne bakkede Jan svenske kunstnere op, både live og i studiet.

I slutningen af ​​80’erne dannede han sit eget band igen og begyndte at spille meget live i Sverige. Senere i resten af ​​Skandinavien (hvor Tante Olga havde besøg af Jan en del gange), Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Frankrig, Polen etc.    

Jan har udgivet 10 albums i eget navn. Det seneste album “Legendary Grooves” udkom i 2021.

Jan Gerfast

Shades of Blue, et af Danmarks bedste bluesband, afslutter Sunday Blues. Her er tale om stålsat, elegant og overlegen Chicago Blues, spillet med musikalsk overskud af uanede højder.

Shades Of Blue vandt fortjent Danish Music Awards Blues – Blues Liveprisen 2018. Oveni kunne den velspillende Aarhusgruppe også fejre sit 30-års jubilæum.

“Sublimt sammentømret, teknisk suverænt og med et musikalsk overskud af uanede højder.” Sådan lød motivationen og det var en beæret kvartet, der efterfølgende gik på scenen for at modtage den lille, men vægtige jernfugl.

Bluesnew tilføjede: “James Loveless synger med en ubesværet sjælfuldhed, fylde og timing, der er de færreste beskåret. Uffe Steen optræder opfindsomt og virtuost med den jazzede tilgang, der gør hans bluesspil ulig alle andres på den danske scene.

Og Morten Brauner og Claus Daugaard er måske den bedste rytmesektion i dansk blues, med deres klippefaste og altid veloplagte melodiske spil og deres gode kontakt til solisterne.

Shades of Blue’s helt særlige nerve og autenticitet er mere end intakt her tre årtier efter, at bandet spillede sin første koncert. Forsanger James Loveless er vokset op med blues og gospel i Florida. Rødderne slår ikke bare igennem, når han synger, men også i hans rolle som sangskriver. Hos Tante Olga kan vi til stadighed glæde os over de mange gange Shades Of Blue har gæstet Tante Olga gennem de sidste 30 år – det har været rigtig godt hver gang.

Så selvfølgelig er bandet en del af Sunday Blues i Tante Olga’s Telt. Shades Of Blue spiller et langt sæt fra kl. 19.30.

Shades of Blue

Salg af mad og drikkevarer på pladsen. MO’RICE sørger for Poke Bowls og Sandwich med forskelligt indhold. Tante Olga har grillen tændt og sørger for Stadionplatter med det der høre til.

Relaterede artikler

Nyeste artikler