23.6 C
Randers
søndag, juli 21, 2024

Teater: en ode til himlens fugle

I ny forestilling instrueret af Hans Rønne kommer publikum med tre meget forskellige ornitologer på en fuglekiggertur, der indeholder både skønsang, interne stridigheder og absurd humor.

Vadehavet er rasteplads for millioner af trækfugle. Og der er nogle, der tæller dem. Bundet til jorden observerer de fuglenes frie flugt mellem himmel, hav og videre ud i verden. Denne opslugthed er en hobby, en konkurrence, en livsstil. Det er muligvis et komisk syn udefra, men ikke desto mindre en aktivitet, der bliver gennemført med beundringsværdig alvor. Særligt i foreningen Trækfuglenes Venner.

Medlemmerne tæller den enevældige formand Erna Iversen, hendes assistent Frikke, der med sit falkeblik sikrede formanden førstepladsen ved seneste optælling, samt hendes indædte rival Rigmor Gram. Med sang og musik sætter trioen fokus på himlens frie fugle og den længsel det efterlader.

Forestilling ”Over vadehavet” handler om tre mennesker i sandet og om, hvordan deres betragtninger af fugle giver nye synsvinkler på tilværelsen. Forskellige livsanskuelser føres frem mellem dem, og der er langt fra enstemmighed i ornitologforeningen, snarere bliver medlemmerne et ekko af de opfarende fugle, de fascineres af. Kampen om formandsposten ender med ikke kun at være et spørgsmål om bestyrelsespolitik, men en diskussion af hele forholdet mellem menneske og natur.

”Over vadehavet” finder inspiration i sammenstødet af poesi og biologi. Trækfuglene, Steen Steensen Blichers klassiker, med sin lyriske realisme er således også frit forlæg for forestillingens tekst og musik. Digtsamlingen indrammer hver fugl med sin omverden og træktid i et digt. Blicher kalder den en naturkoncert, ud fra den idé at naturen synger til mennesket. På samme måde er ”Over vadehavet” en musikalsk fortolkning af landskabet såvel som en iscenesættelse af de skabninger, der findes her.

Forestillingen ”Over vadehavet” kan opleves på Randers Teater den 19. oktober.

Medvirkende:

● Anna Ur Konoy, Jens Kepny Kristensen, Uta Motz
● Tekst: Jens Kepny Kristensen
● Instruktion: Hans Rønne
● Scenografi: Gitte Baastrup
● Musik: Uta Motz
● Lys og Teknik: Poul Jepsen
● Produceret af Teatret

Relaterede artikler

Nyeste artikler