13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Teater om en af Danmarks største filmstjerner

27. og 28. september kan man opleve forestillingen ”ASTA” om den danske skuespiller Asta Nielsen, der med ambition og vovemod blev en af de helt store stjerner inden for stumfilm i 1910’erne og 1920’erne.

Hendes fortælling er i sig selv hyldestværdig og er kendetegnet ved en opstigning fra fattige kår til skuespillerinde på Det Kongelige Teater og videre til verdensberømmelsens glitrende tinder.

Teatergrad lover med ”ASTA” en musikalsk og sansemættet forestilling om den glamourøse stumfilmdiva ‘Die Asta’, som hun kaldes i Tyskland, hvor hun indspillede hovedparten af sine film. Hendes liv var dog meget mere end en tabloidhistorie om en international stjerne og tidens største (og første) sexsymbol. I sine film præsenterede Asta nemlig verden for en ny kvindeskikkelse, der er sig sit køn og sin seksualitet bevidst. Det var samfundssatire og kønsdebat i et helt nyt formsprog og medie – og folk elskede det.

Men den teknologiske udvikling og verdenshistoriens buldrende gang puster hende i nakken. Og da Asta vendte tilbage til Danmark i 1937, havde fødelandet vendt hende ryggen. Rygterne om den tyskervenlige skuespillerinde var kommet hende i forkøbet, og modtagelsen blev ikke helt som Asta havde iscenesat det.

Asta spiller på Underværket den 27. og 28. september kl. 19.30. Billetter købes hos Randers Teater.

Medvirkende: Nanna Cecilie Bang, Rolf Hansen, Janus Elsig, Karen Duelund Guastavino
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker: Julie Petrine Glargaard
Komponist: Karen Duelund Guastavino
Scenograf: Lisbeth Burian
Kreativ producent: Christine Worre Kann

Relaterede artikler

Nyeste artikler