11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Tidligere direktør får ubetinget fængselstraf for insiderhandel

En 51-årig mand fra Herning er idømt en ubetinget fængselsstraf for insiderhandel.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved Retten i Herning fået idømt en 51-årig mand 60 dages fængsel for at have begået insiderhandel.

Den 51-årige herningenser er dømt for at have misbrugt sin insiderviden til at købe aktier i et børsnoteret byggefirma forud for at kursen steg.

I foråret 2022 bad han sin bank om, på hans vegne, at købe for ca. 200.000 kroner aktier i det børsnoterede byggefirma. Dagen efter aktiekøbet blev det offentliggjort, at byggefirmaet havde købt en produktionsenhed af et andet firma, hvor herningenseren var direktør. Herefter steg aktiekursen for byggefirmaet, og det gav den nu dømte en umiddelbar økonomisk fordel på 7.383 kroner.

Sagen er startet i NSK efter en anmeldelse fra Finanstilsynet i september 2022. Retten har ud over fængselsstraf konfiskeret 7.383 kroner hos den dømte.

Anklager hos NSK, Christian Raaholt Hahn, siger:

»Jeg er tilfreds med dommen, der understreger, at det er alvorligt, hvis man misbruger insiderviden til at opnå en personlig økonomisk fordel, også selvom denne har været begrænset. Det går både ud over de investorer, der ikke har adgang til den samme viden og tilliden til det finansielle system generelt.«

Den 51-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler