0.7 C
Randers
lørdag, februar 4, 2023

Tilbud om hjemmetest til elever ned til 0. klasse

Randers Kommune har valgt at give elever ned til 0. klasse muligheden for at blive testet på samme vilkår som de øvrige klassetrin på skolerne. Dermed får alle elever og medarbejdere på kommunens skoler mulighed for at tage en selvtest to gange om ugen.

I forbindelse med genåbning af skolerne onsdag d. 5. januar, opfordrede Børne- og Undervisningsministeriet tirsdag på et pressemøde til to ugentlige test af elever og medarbejdere fra og med 1. klasse.

Randers Kommune har derudover valgt også at give eleverne i 0. klasse tilbuddet om to ugentlige selvtest.

»Det er en beslutning, vi har taget med afsæt i mail udsendt af KL sent mandag 3/1, fordi vi finder det mest hensigtsmæssigt og logisk. Børnehaveklassen er jo også en del af skolen. Vi har ikke kunnet finde gode argumenter for ikke at give dem tilbuddet,« siger skolechef, Carsten Fredslund Andersen.

Beslutningen er taget af hensyn til både elever og medarbejderne i 0. klasse, der ikke kan undgå at mødes fysisk med andre på skolen, bl.a. i skolebussen. Samtidig har medarbejderne omkring 0. årgang samarbejdsfællesskaber med kolleger på tværs af årgange.

Leif Plauborg, der er formand i Randers Lærerforening, bakker op om beslutningen og understreger, at det handler om at skabe det bedste undervisningsmiljø for eleverne og et trygt arbejdsmiljø for de ansatte.

»I Randers Lærerforening bakker vi op om selvtest til eleverne i børnehaveklassen. At man også tester i børnehaveklassen kan være med til at skabe mere tryghed for de ansatte børnehaveklasseledere, pædagoger og lærere, der har tilknytning til eleverne i børnehaveklassen,« siger Leif Plauborg.

Selvtestkits vil blive udleveret på skolerne fra uge 2 og derefter løbende.

Relaterede artikler

Nyeste artikler