15.3 C
Randers
onsdag, oktober 5, 2022

Tjener Boldt og Mathiesen besøgte Harridslev

Der var masser af grin og højt humør, da tjener Boldt og Mathiesen i form af Per Pallesen, besøgte Harridslev.

Per Pallesen er netop fyldt 80 år, men det mærkede man ikke. Han var i fuldt vigør, selvom han for nylig har fået to nye knæ.

Mundtøjet fejlede heller ikke noget. Han fortalte mange krøniker om sit spændende, indholdsrige og eventyrlige liv, fra da han blev født i Aars i Himmerland, og frem til i dag, hvor han stort set kun holder foredrag.

Blandt andet fortalte han, at han har drukket sodavand sammen med Kong Frederik den 9., da der var kongeligt besøg i Aars. Kongen selv drak dog en kold pilsner.

Den kendte skuespiller var stor fan af komikeren Dirch Passer.  Per Pallesen var kun en stor knægt, da Dirch Passer besøgte Aars, og blev i den forbindelse klippet hos den lokale frisør.

Den lille purk skyndte sig ind til frisøren, og fik en lok af Dirch Passers hår. Hårene kom i en kuvert, og blev passet godt på.

Mange år senere mødte Per Pallesen Dirch Passer igen. Per Pallesen tog kuverten frem, og gav den til ham med en forklaring om, at det var han hår.

Dirch Passers eneste kommentar var: »Det er jo altid dejligt at få håret tilbage.«

Selvfølgelig fortalte han og om sin rolle som tjener Severin Boldt i Matador.

Instruktør Erik Balling erklærede, at Matador er den største succes i dansk filmhistorie, og Per Pallesen er enig.

Uanset hvor han kommer hen, bliver han stadigvæk konfronteret med rollen som tjener Boldt fra Jernbanecafeen.

Hvem husker ikke lærer Andersen, som bliver gift med Misse. Rollen som lærer Andersen blev spillet af Helge Kjærulff-Schmidt.

Per Pallesen kunne røbe, at Helge Kjærulff-Schmidt kæmpede med en sygdom og var indlagt på hospitalet, mens han indspillede Matador.

Hver morgen blev han kørt til optagelser, og når dagens arbejde var slut, blev han kørt tilbage til hospitalet. Skuespilleren løftede aldrig sløret for, hvad han fejlede.

Så da lærer Andersen døde på den kolde altan, var han død i virkeligheden.

Inden Per Pallesen forlod Harridslev havde han fortalt om både de gode og de dårlige oplevelser i hans liv, men havde også fået publikum til at grine efter at have fortalt et hav af vittigheder. Nogle af dem var endda mildest talt lidt vovede.

Efter 45 minutter kørte skuespilleren til sin hjemby Aars, hvor han også skulle holde foredrag.

Det var SMIFF, som stod for arrangementet.

Relaterede artikler

Nyeste artikler