1.2 C
Randers
torsdag, april 25, 2024

To mænd på henholdsvis 19 og 20 år fra Aarhusområdet er i dag anholdt og sigtet for at have solgt kopivarer via deres virksomheds hjemmeside.

Efter en anmeldelse har National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), Sektionen for Rettighedsbeskyttelse, efterforsket en virksomhedsadresse i Aarhusområdet.

Efterforskningen mundede i dag ud i, at politiet slog til i en aktion, hvor de to mænd blev anholdt. Under ransagningen på virksomheden blev der beslaglagt effekter som bevis i sagen, og den videre efterforskning går nu på at klarlægge omstændighederne og omfanget af det ulovlige salg.


Det er politiets opfattelse at de to mænd via virksomhedens hjemmeside både sælger ægte produkter, men også falske kopier. Nike har eksempelvis oplyst, at man slet ikke producerer smykker, hvorfor de beslaglagte Nike-smykker med sikkerhed er falske.

»Der er mistanke om salg af kopivarer, heriblandt tøj og smykker med Nike’s logo. Anholdelserne i dag understreger alvoren i disse sager, idet forbrugerne handler i tiltro til, at de varer, som de køber på danske hjemmesider, er ægte og ikke krænker immaterielle rettigheder,« siger Anders-Emil Nøhr Kelbæk, der er politikommissær og leder af Sektionen for Rettighedsbeskyttelse i NSK. 

Mændene, der begge ejer den pågældende virksomhed, er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 299b, stk. 1, nr. 2, jf. varemærkelovens § 42, ved under skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af et større antal varemærkeforfalskede produkter med henblik på videresalg. De anholdte er løsladt efter ransagningerne og afhøringer.


National enhed for Særlig Kriminalitet, NSK.

National enhed for Særlig Kriminalitet er en landsdækkende politikreds, der blev oprettet den 1. januar 2022 for at styrke indsatsen mod den mest komplekse økonomiske kriminalitet, organiserede kriminalitet og it-kriminalitet.

Efterforskning og strafforfølgning i sager om IPR-kriminalitet behandles af NSK, hvilket betyder, at landets øvrige politikredse ved modtagelse af en anmeldelse om IPR-kriminalitet videregiver denne til NSK, hvorefter den behandles af Center for Økonomisk Kriminalitet i Sektionen for Rettighedsbeskyttelse. Herved opnås et nationalt overblik over kriminalitetsområdets omfang og udbredelse.

Relaterede artikler

Nyeste artikler