15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Tør du bruge dit røde flertal Torben Hansen?

Læserindlæg af Rasmus Bøgh Vinther, Gavnøvej 35, 8930 Randers NØ

Efter valget står det klart at der i det nye byråd fortsat vil være et rødt flertal, som alle har lovet at give velfærden et løft. Det er det vi har hørt ude til samtlige debatter partierne har deltaget i. Alt lige fra at besparelserne på specialskoleområdet skal stoppe til at hjemmeplejen skal have ordentlig tid til den enkelte ældre, når de er ude på hjemmebesøg. Noget de partier der lover det, selv har vedtaget.

Jeg håber at det denne gang faktisk er noget de mener, men jeg tror desværre ikke at noget ændrer sig. Vi kommer til at se flere af de nedskæringsbudgetter som vi altid ser i Randers, også med støtte fra de røde partier. Velfærden er blevet slagtet gang på gang og denne valgperiode bliver nok ikke anderledes. Vi kan kun håbe at de socialdemokrater der har lovet deres vælgere et reel velfærdsløft, vil stemme imod sådan et nedskæringsbudget, eller leve med at have svigtet deres vælgere. Beboerlisten har sammen med Velfærdslisten og Enhedslisten vist i et alternativt budgetforslag, at der ER penge til velfærd.

Allerede på valgnatten så vi at det bliver til 4 år mere til det forenede byrådsparti der er samlet om 2 ting: At skære ned og at stå sammen om en klimabro der ligger mindst 10 år i fremtiden. 

Hvis Borgmesteren ønskede det, havde han faktisk et rødt flertal at trække på, så vi kunne stoppe det nedskæringscirkus vi har været vidne til. Desværre har man bundet sig til en klimabro i det forenede byrådsparti i stedet for velfærd. Det er jeg ked af på vegne af vores ældre, børn, handicappede samt andre udsatte grupper, der kommer til at blive ramt hårdt.

For at svare på mit eget spørgsmål, så nej Torben Hansen tør ikke bruge det røde flertal, præcis som efter sidste valg. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler