15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Torben Hansen leger ”de riges julemand”, imens naturen og velfærden hastigt går til grunde.

af Frida Valbjørn Christensen, Medlem af Randers byråd, Enhedslisten

Værkets scenetræk, Thorstrappen, en skulptur og Regnskoven må være nogle af de helt store udskejelser som budgetforligspartierne kunne finde på i denne omgang.

Nuvel, vi skal da med rette rose budgetforligspartierne for at medtage Enhedslistens forslag om en tilgængelighedspolitik, samt klimaplanen som vi plantede det første frø til.

Budgetforligspartierne har valgt at fastholde tidligere besluttede, ikke-udmøntede besparelser samtidig med, at effektiviseringsbidraget fortsat er en del af budgettet.

Effektiviseringsbidraget er stort, hvilket vil sige, at der skal rigtig mange penge til, før budgetforligspartierne med rette kan sige, at de har forbedret områderne og ikke bare forringet dem mindre, end planen var i basisbudgettet.

Samtidig med at besparelserne er fastholdt, er prioriteringerne fortsat skæve. Vi har brug for flere stemmer til de rigtige velfærdspartier for at rette op på denne skævhed.

Specialskolerne lider fortsat!

Det betyder f.eks., at der fortsat vil ske besparelser på specialskolerne, der har været ramt hårdt over en temmelig lang periode. Her er altså tale om elever, der skal have et tilbud, der matcher deres behov samt ro i deres hverdag. Besparelser og trusler herom er i hvert fald ikke vejen frem.

Kollektiv transport bør fremmes

Den kollektive transport rammes også fortsat af besparelser – et område, der ellers har været stort fokus på henover den seneste tid. Enhedslisten mener, at den kollektive transport er vigtig, hvis vi skal nå i mål med den klimaplan, som byrådsflertallet har vedtaget, og samtidig er det også en vigtig del af vores velfærd. Det nytter simpelthen ikke at spare på dette område.

Der tages ikke højde for biodiversitetskrisen

Det grønne vedligehold har været omdiskuteret henover sommeren. Med budgetforslaget kan det bare konstateres, at en stemme på et af budgetforligspartierne ikke er en stemme på bedre grøn vedligehold. Her fastholdes der også besparelser. I Enhedslisten mener vi, at byen og landdistrikterne skal prydes med flere vilde blomster til gavn for insekterne, men der skal også være ressourcer til at vedligeholde områderne.

Det kan gøres meget bedre!

Flere områder er hårdt ramt efter denne budgetaftale, hvor aftalepartierne ubarmhjertigt svinger sparekniven henover hovedet på dem, der har allermest brug for tryghed. Det er muligt, at de påstår, at de har tilført mange midler, men realiteten er, at de på mange områder blot har mindsket besparelserne.

Vi kommer ikke langt med velfærden, klimaet og miljøet, hvis disse områder konstant skal bygge på et fundament af besparelser og utryghed.

Enhedslisten ville gerne have været med til de videre forhandlinger, men det er svært, når vi ikke ved, hvad der er i spil. Mener du også, at det grønne område og velfærden skal opprioriteres?

Så stem på Enhedslisten.

Relaterede artikler

Nyeste artikler