13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Tradiumelev vinder DM i Skills

Lotte Cecilie Christensen, der er frisørelev ved A+ INTERCOIFFURE og går i skole på Tradium, blev i lørdags kåret som vinder af DM i Skills frisørkonkurrence 2022.

I sidste uge deltog fem Tradium elever til DM i Skills. Patrick Dahl Gråbæk, der deltog som flisemurer, Thomas Glavind Espensen der er murerelev, Lotte Cecilie Christensen og Veronica Belousova, der begge er frisørelever samt Andreas Rønde, der er i lære som smed. De har alle vist hvor langt man kan nå, når man brænder for sit fag.

En af eleverne gik endda hele vejen og blev vinder af frisørkonkurrencen, nemlig Lotte Cecilie Christensen. Hun er en erfaren konkurrencedeltager, der også tidligere har været med til DM i Skills samt vundet titlen som Randersmester og en anden DM titel. Lotte er nemlig meget glad for at deltage i konkurrencer, hvor hun kan fremvise sine evner indenfor frisørfaget. 

»Jeg synes det er fedt at konkurrere, at komme ud af sin komfortzone og bruge de teknikker vi har lært, på en mere vild måde,« fortæller Lotte.

Hun forklarer også, at der ved hendes læreplads, A+ INTERCOIFFURE i Randers, er rigtig stor opbakning til at deltage i de forskellige konkurrencer. Hun tænker samtidigt, at man til konkurrencerne får ny inspiration, der kan bruges i hverdagen hjemme ved frisørsalonen. Inspiration håber hun også at finde i fremtiden, måske ved at tage uden for landets grænser.

»Jeg drømmer om at fortsætte med at konkurrere og måske tage til udlandet. For eksempel vil jeg gerne til London og se deres trends. Frisørverdenen er meget stor, så det gælder om at holde sig opdateret,« siger Lotte.

Ved sin side til DM i Skills havde Lotte også Veronica, der ligeledes går på Tradiums frisørafdeling og er elev ved Poul M. Hun synes det har været en fed oplevelse at være med til DM i Skills.

Veronica Belousova (foto: Ulrik Burhøj Jepsen)

»Det har været fedt at se hvad de andre kan og vise hvad man selv kan og hvad man brænder for. For jeg synes det fedeste er at lave nogle frisurer, man ikke nødvendigvis laver til hverdag,« fortæller Veronica.

Fedt at kunne inspirere andre unge

Patrick går også på Tradium og er i lære som flisemurer ved Jorton A/S. Han fik også mulighed for at deltage til DM i Skills, noget han virkelig var glad for.

»Det var min lærer Kent, der spurgte om det ikke var noget for mig, at prøve og gå efter DM i Skills. Det synes jeg var fedt, for jeg kan godt lide at gå i detaljerne med det jeg laver,« siger Patrick, der derfor også finder flisemurerfaget yderst interessant, fordi man så let kan se, hvis noget går galt og det derfor kræver en stor grad af detaljesans.

Patrick Dahl Gråbæk (foto: Ulrik Burhøj Jepsen)

Selvom det ikke denne gang blev til en første plads, så synes Patrick stadig det var fedt at være med. Især fordi han kunne få lov at repræsentere sit fag og måske inspirere andre til en karriere inden for et håndværksfag.

»Jeg synes det er fedt at kunne vise de unge, at der er andet end at blive student. Der er også håndværksfagene, hvor især murerfaget er meget mere end at klaske nogle mursten op – der er rigtigt meget finesse i det,« fortæller Patrick.

Thomas Glavind Espensen (foto: Ulrik Burhøj Jepsen)

Relaterede artikler

Nyeste artikler