4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Trusler på livet og våbenbesiddelse: Idømt 3 års fængsel

En 54-årig mand blev torsdag ved Retten i Randers idømt tre års fængsel for i november sidste år at have truet to familiemedlemmer på livet på en adresse i Randers, for at have sat ild på deres hus og for at have været i besiddelse af to geværer, som han gik rundt med udenfor.

Den 15. november 2022 mødte den 54-årige op på familiemedlemmernes adresse i det nordøstlige Randers, hvor han ifølge dommen truede med at slå dem ihjel, ligesom han truede den kvindelige beboer med at dræbe hende, hvis hun kontaktede politiet. 

Truslerne og den 54-åriges aggressive fremtoning fik familiemedlemmerne til at flygte ud af huset og kontakte politiet. I mellemtiden lykkedes det den 54-årige at få fat i to jagtgeværer, som den mandlige beboer lovligt opbevarede i huset. Derefter gik den 54-årige to gange udenfor med geværerne, hvor han den ene gang sigtede over de nærliggende hustage. 

Indenfor satte han ved hjælp af husholdningssprit og en lighter ild til et gulvtæppe og en reol, så der skete større skader på inventaret i huset. 

”En trist og voldsom oplevelse”

Politiet mødte talstærkt op, og da den første patrulje kom frem til adressen, stod den 54-årige i indkørslen til huset med et gevær. Betjentene fik hurtigt omringet huset og fik kontrol over situationen. Han blev beordret til at lægge våbnet, hvorefter han blev anholdt. 

Den 54-årige blev dagen efter fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet, og torsdag blev han så dømt for trusler på livet, vidnetrusler, brandstiftelse og besiddelse af skydevåben.

»Det har været en meget trist og voldsom oplevelse for de to familiemedlemmer. De blev opsøgt i deres hjem, truet på livet og følte sig nødsaget til at forlade deres hjem. Derefter blev der sat ild inde i huset, og situationen eskalerede med skydevåben. Besiddelse af skydevåben ser retten med stor alvor på, og derfor fulgte de også min påstand om en længere fængselsstraf. Tiltalte stod med skydevåben i en indkørsel, hvor politiet også anholdt ham. Han blev dog ikke dømt for at have besiddet skydevåbnene på et offentligt tilgængeligt sted, og derfor skal Statsadvokaten nu se nærmere på, om sagen skal ankes,« siger anklager Pia Udbye. 

Den 54-årige ankede dommen. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler