21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

Udbyhøj Lystbådehavn blev fejret

Med musik, taler og masser af aktiviteter for hele familien blev 10 års jubilæet for Udbyhøj Lystbådehavn fejret fredag og lørdag den 20.-21. maj 2022.

Randers kommune indviede i maj 2012 Danmarks nye fjordhavn i Udbyhøj Nord. Det er nu 10 år siden, og Udbyhøj Lystbådehavn har været en motor for det nærmeste lokalområde. Der er skabt nyt liv for de lokale iværksættere, der er blevet rift om salget af både helårshuse og sommerhuse, campingpladsen har fået flere gæster – og ikke mindst har området fået en rekreativ oase til et aktivt fritidsliv for både borgere og de besøgende.

Med kun 30 minutters sejlads fra Kattegat er Udbyhøj Lystbådehavn porten til Naturpark Randers Fjord. Omkring 1200 gæstesejlere og 200 autocampere besøger Udbyhøj Nord i løbet af en sæson.

Jubilæet blev fejret over to dage. Festlighederne begyndte fredag eftermiddag med kagebord for de fremmødte. Borgmester Torben Hansen og formand for Landdistriktsudvalget Anne Hjortshøj var blandt navnene på talerlisten. De talte blandt andet om, hvor meget havnen har betydet for udviklingen af hele Udbyhøj-området.

Jubilæumsfesten blev arrangeret af den lokale arbejdsgruppe SU-events med økonomisk støtte fra Randers Kommune. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Sødring Udbyhøj Borgerforening, Sødring Forsamlingshus og Foreningen Udbyhøj Havn, der alle arbejder for at skabe aktiviteter og fællesskab i lokalområdet.

Gennem årene har kommunen netop arbejdet tæt sammen med de lokale ildsjæle for at udvikle området.

I anledning af10 års jubilæet blev festteltet rejst på havnen og der var mange aktiviteter – som fx kræmmermarked, OCR-løb og helikopteropvisning.

Lørdag morgen blev der i anledningen af jubilæet uddelt en lille goodiebag til sejlerne – fastliggende såvel til dem som gæstede havnen i dagens anledning.

Herunder kan du se et galleri med lidt billeder fra festen. Fotograf: Jakob Lerche m.fl.

Relaterede artikler

Nyeste artikler