4.2 C
Randers
fredag, april 19, 2024

Udbyhøj Lystbådehavn får tropisk undervandslys

Foråret og sommeren banker på døren. I Udbyhøj kan besøgende og faste brugere af lystbådehavnen fra fredag aften glæde sig over et nyt liv skabt under vandet. Fremover vil et blåt undervandslys skabe en nærmest tropisk stemning

Som kun den anden lystbådehavn i Danmark har Udbyhøj fået etableret undervandslys. Ideen fik havnefoged Christian Heibel Godsk efter en rundvisning hos Køge Marina, hvor de har haft lysene i et par år – og løbende udvidet samlingen.

I Udbyhøj skaber undervandslysene stemning om aftenen i området omkring havnens to flydende shelters. Et område hvorfra der også bliver badet hele året.

»Lyset skal hjælpe til en tropisk stemning på havnen om aftenen, men er samtidig en lille ekstra sikkerhed for dem som bader tidligt og sent,« fortæller havnefogeden.


Det nye lys tænder fremover sammen med lamperne på stierne. Det har naturligvis størst effekt når det er helt mørkt, men hygger også ved skumringstiden.

»Og så vil det aldrig blive præcis den samme oplevelse, man får fra lyset. Vandets sigtbarhed har nemlig stor betydning for effekten, så oplevelsen vil være forskellige fra gang til gang,« forklarer Christian Heibel Godsk. 

Det tropiske undervandslys tændes første gang fredag den 11. marts omkring kl. 18.30, hvor der vil være en lille forfriskning til de fremmødte

Relaterede artikler

Nyeste artikler