10.3 C
Randers
fredag, marts 29, 2024

Udbyhøj Lystbådehavn slår et slag for sikkerheden

Nu kan havnen i Udbyhøj Nord officielt hejse Sikker Havn-flaget som bevis for at have certifikat på sikkerheden. Fredag eftermiddag var der demonstration af havenes sikkerhedsudstyr.

»Vi har gennem længere tid haft et ekstra øje for sikkerheden på havnen. Dagens gennemgang og afprøvning af vores sikkerhedsudstyr er sidste skridt til, at vi kan få certifikatet som Sikker Havn,« fortæller havnefoged Christian Heibel Godsk, der selv måtte hoppe en tur i havnebassinet for at få testet sikkerheden.

Det hele forløb stort set som det skulle, og snart kan Udbyhøj Lystbådehavn se frem til sin certificering.

Det er Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, der uddeler certifikatet. Det sker i form af et Sikker Havn-flag. Formålet er at højne sikkerheden i de danske lystbådehavne, for havnenes brugere og gæster.

På hver bro i Udbyhøj Lystbådehavn er der udover en redningskrans også blevet monteret en løs redningsstige, en lang redningshage og en brandslukker. Det er dette udstyr, der fredag eftermiddag blev demonstreret for inviterede sejlere.

»Vi har nedsat en sikkerhedsgruppe, sådan at der for hver bro er mindst en sejler, der er uddannet i at betjene sikkerhedsudstyret. Derudover får vi naturligvis også sat en vejledning op ved hver bro,« forklarer Christian Heibel Godsk.

En certificering som Sikker Havn gælder for en 3-årig periode, hvorefter havnen skal re-certificeres.

Relaterede artikler

Nyeste artikler