15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Udsatte hustru for vold og voldtægt: Idømt 7 års fængsel

En 38-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt syv års fængsel og udvist for bestandigt for gentagne gange at have udsat sin hustru for psykisk og fysisk vold og voldtægt.

Den 38-årige blev bl.a. dømt for i en periode fra oktober 2020 til november 2021 adskillige gange både dag og nat at have sparket og slået sin kone i parrets lejlighed i Aarhus, ligesom han også klippede hendes hår af og slukkede cigaretter på hendes krop, så hun fik brændemærker.

Derudover blev han dømt for flere gange at have voldtaget sin hustru ved mod hendes vilje og ved vold at have tiltvunget sig sex, selvom hun sagde fra.

Ud over den fysiske vold blev den 38-årige også dømt for psykisk vold mod sin partner ved at have udsat hende for groft nedværdigende, forulempende og krænkende adfærd. Blandt andet ved at have beordret hende til at bære tørklæde, forbudt hende at deltage i undervisning og at have en telefon, og ved at have beordret hende til at sove på gulvet og sidde nøgen på gulvet i flere timer, mens han spyttede og tissede på hende.

Den 38-årige blev desuden dømt for vidnetrusler, da han flere gange at have truet konen med at slå hendes familie ihjel, hvis hun fortalte noget til politiet.

Truede også overboen

I december 2021 blev den 38-årige så anholdt, efter han havde truet overboen på livet, fordi han mistænkte, at hustruen havde en affære med ham. Den 38-årige blev varetægtsfængslet, og den videre efterforskning førte til det meget lange anklageskrift, som han onsdag blev dømt efter.

»Det er en usædvanligt grov sag, og det er jo meget voldsomt, hvad kvinden har været udsat for over så lang en periode. Ud over den lange ubetingede fængselsstraf blev den 38-årige også dømt til at betale en erstatning på 200.000 kroner til kvinden. Det er en høj erstatning i forhold til praksis på området, så både fængselsstraf, udvisning og erstatning viser, hvor alvorligt retten har set på sagen,« siger specialanklager Birgitte Ernst.

Den 38-årige, der er irakisk statsborger, blev udvist af landet for bestandigt.

Han nægtede sig skyldig og ankede dommen. Han skal forblive varetægtsfængslet, indtil han kan afsone sin straf.

Relaterede artikler

Nyeste artikler