15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Ukrudtsbrænder formentlig skyld i brand

Tirsdag kl. 17.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et kælderrum på Søren Møllers Gade i Randers C.

Branden var blev opdaget af en kvinde, der bor i opgangen, og som kunne lugte røgen. Kvinden forklarede, at der tidligere på dagen havde været en havemand, som blandt andet havde brændt ukrudt af langs bygningen ved brug af ukrudtsbrænder.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der viste sig kun at være ved kældervinduet og ikke i selve kælderrummet, hvilket bekræftede tesen om, at branden kunne være opstået som følge af brug af ukrudtsbrænder.

Pas på ukrudtsbrænderen

Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder. Derfor er det en rigtig god idé at følge nedenstående råd fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder:

● Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
● Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
● Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
● Hold øje med glemte gløder
● Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
● Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
● Hav altid brandslukningsudstyr i nærheden (fx en vandslange)

Reklamer sat i brand

Senere tirsdag aften, klokken 20.16 måtte Beredskab & Sikkerhed af sted igen. Da fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand på Lærkevej i Øster Bjerregrav ved Randers NV, hvor der tilsyneladende var nogen, der havde hældt brændbar væske ud over en stak reklamer i en carport, hvorefter der var sat ild til det.

Branden blev opdaget af en 16-årig dreng, der var alene hjemme på bopælen. Han fik hurtigt fundet en vandslange og fik slukket ilden, hvorefter han ringede til sine forældre, der kontaktede politiet. Branden nåede umiddelbart ikke at sprede sig yderligere.

Relaterede artikler

Nyeste artikler