19.2 C
Randers
søndag, september 8, 2024

Underskrift forpligter Randers Kommune og DBU til sammen at styrke fodbolden og frivilligheden

I sidste uge indgik de to parter officielt en velfærdsalliance, der skal udvikle fodbolden på både bredde- og eliteniveau i Randers Kommune.

Der var glæde og smil ved fodboldanlægget i Assentoft da næstformanden for DBU og formand for DBU Jylland, Bent Clausen, sammen med borgmester Torben Hansen skrev under på Velfærdsalliancen. Aftalen løber over fire år. Den skal sikre udviklingen af fodbolden og fodboldmiljøerne i Randers Kommune.

»Jeg er rigtig glad for, at vi har indgået denne aftale. Den skal få endnu flere børn og unge til at have det sjovt og bevæge sig med en fodbold. Samtidig betyder aftalen at foreningerne kan få hjælp til deres udvikling og der vil blive skabt nye initiativer til gavn for både frivillige, foreninger og fodboldspillere på alle niveauer,« siger borgmester Torben Hansen.

Ud over flere forskellige breddeindsatser er det en del af alliancen, at der i perioden kommer to U21-venskabskampe og to Ultra skolepokalfinaler på Cepheus Park Randers.

Den første skolepokalfinale er allerede afholdt med 3000 elever på stadion, og blandt de mange deltagere var også mange fra Randers Kommune, som fik en anderledes og lærerig skoledag. Som en del af aftalen er der allerede skabt flere nye fodboldinitiativer: Flere foreninger har indgået aftale om pigeindsatser, frivilligudviklingen er sat i gang, der er startet hold for specifikke målgrupper – herunder hjemløse og borgere med demens.

Mulighederne i Velfærdsalliancen er mange, fordi aftalen tager afsæt i lokale behov. Foreningerne kan kontakte enten Kultur og Fritid i Randers Kommune eller DBU for nærmere dialog om mulighederne i Velfærdsalliancen.

»Vi er glade for at få Randers Kommune med i samarbejdet. Det er en kommune med en stolt fodboldtradition, men hvor der stadig er potentiale til mere. I samarbejde med kommunen, DBU Jylland og klubberne vil vi blandt andet arbejde for at styrke og udvikle frivilligheden. De frivilliges arbejde er undværligt, og de gør hver dag en stor forskel for mange mennesker ude i fodboldklubberne,« siger formand i DBU, Jesper Møller.

Relaterede artikler

Nyeste artikler