15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Unge arrangerer støttekoncert for verdens sårbare børn

Fire unge fra Nordbyen i Randers har i samarbejde med Bysekretariatet, Kaosambassaden og Underværket arrangeret en støttekoncert for Danmarks Indsamling og verdens sårbare børn.

Fredag den 20. januar kl. 20 har du mulighed for at opleve den københavnske hiphopkunstner, Naoui, der sammen med fire lokale hiphopkunstnere, Eliasusm, Ajzo, Icy og Texz, giver koncert på Underværket i Randers for verdens sårbare børn.

Koncerten er arrangeret af fire unge fra Nordbyen, der gennem deres engagement i Bysekretariatets teenagegruppe blev opmærksomme på Danmarks Indsamling. Der blev de unge hurtigt enig om, at de ville lave en koncert for at samle ind. I løbet af kort tid har de unge selv taget kontakt til kunstnere, afsøgt muligheder for lokationer, dørmænd, lydmænd mm. Det har været en tidskrævende proces, og de unge har lagt et stort arbejde i at få alle enderne til at mødes.

På baggrund af et godt samarbejde med Kaosambassaden og Underværket, samt hjælp fra de boligsociale medarbejdere i Bysekretariatet, er det lykkedes de unge at få det hele til at falde på plads.

Alle fem kunstnerne optræder gratis, Underværket har ladet de unge låne koncertsalen uden beregning, og endnu flere tilbyder deres tid og hjælp til at afvikle koncerten, alt sammen for at samle ind til verdens sårbare børn.

Billetprisen er 50 kr., som går til Danmarks Indsamling, og billetten kan købes via Underværkets hjemmeside helt frem til koncerten starter, eller til der er udsolgt.

Køb billet her: Safeticket

Fakta:

Bysekretariatet afholder 2 gange årligt teenagegrupper, hvor hver teenagegruppe består af 10 unge fra Randers Nordby. De unge mødes en gang om ugen i 8 uger, hvor der er forskellige formål og temaer på programmet.

I den seneste teenagegruppe var temaet “lets talk”, hvor de unge mødtes og debatterede forskellige emner. Blandt andet ligestilling mellem mænd og kvinder, danskhed, sociale medier, lokalpolitik og meget mere.

Om Danmarks Indsamling

Randers er værtsby for Danmarks Indsamling, der sendes live på DR fra Værket den 4. februar 2023. I ugerne op til tv-showet foregår der en langt række indsamlingsaktiviteter, der løbende offentliggøres på randers.dk/danmarksindsamling.  

I 2023 støtter Danmarks Indsamlingen verdens sårbare børn: Med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder og det er børnene, der betaler den højeste pris. Børn der bukker under for sulten. Børn der må undvære livsvigtige vacciner. Børn der mister skolegang og bliver fastholdt i fattigdom. Randers Kommune koordinerer “Randers hjælper sårbare børn” og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamlingen om de lokale aktiviteter.

Relaterede artikler

Nyeste artikler