3.6 C
Randers
lørdag, april 27, 2024

Utilfredsheden i Venstre vokser: Lene Prip-Sørensen trækker sig som kandidat

Hun frygter, at Venstre er i gang med at udrense sig selv for liberale værdier og principper både hvad angår medlemmer, vælgere og organisationsfolk. Nu overvejer hun sin fremtid i Venstre.

Hun er dybt frustreret på Venstres vegne fordi Jakob Ellemann-Jensen ikke holder fast i det han siger før valget, om at minkskandalen skal undersøges. Hun frygter, at det vil komme til at koste medlemmer og vælgere.

»Jeg kan og vil ikke bakke op om Jakob Ellemann-Jensens udtalelse om, at partiet ikke længere kræver en advokatundersøgelse af Mette Frederiksen i forbindelse med minksagen. Det strider på alle måder imod mine principper. Vi kan ikke gradbøje grundloven,« fastslår hun.

Advokatundersøgelse står ikke til diskussion.

Lene Prip-Sørensen er ikke i tvivl om, at der skal komme en advokatundersøgelse, som kan afgøre om der er belæg for, om den skal tages op i retssystemet, og på den måde få sagen afsluttet én gang for alle.

»Sagen er så betændt, og det er ikke noget der skal behandles af politikerne. Det dur ikke at magthaverne også skal kontrollere sig selv,« påpeger hun.

Lene Prip-Sørensen bemærker, at Jakob Ellemann-Jensen og størstedelen af Venstres folketingsgruppe ikke havde noget problem med at stemme for en undersøgelse af Inger Støjberg

»Den gang mente Jakob Ellemann-Jensen, at ret skal være ret. Men det mener han åbenbart ikke, når det Mette Frederiksen, fordi der er ministerbiler i udsigt,« bemærker hun, og lægger ikke skjul på, at hendes tillid til partiformanden i øjeblikket kan ligge på et meget lille sted. For hende handler det om demokratiet og retssikkerheden.

Det kan blive svært af få kandidater i fremtiden

Lene Prip-Sørensen tvivler på, om der i fremtiden kan findes tilstrækkeligt med organisationsfolk internt i valgsituationer, og at det kan blive meget sværere at finde kandidater. Ligeledes mener hun, at der er en risiko for, at det vil få negative konsekvenser for medlemstallet.

Hun havde i forvejen overvejet sit kandidatur på grund af sin arbejdsmæssige situation, men understreger samtidigt, at hun er ked af, og bekymret for den selvdestruktive detoxkur som Venstre har påbegyndt.

På Facebook skriver Lene Prip-Sørensen, at hun bakker op om det mandat, som formanden fik med henblik på en SV-regering, hvis det giver mening.

Utroværdigt

»Jeg har det svært med at stå i en valgkamp og sige ét, og der så sker noget helt andet efter valget,« fremhæver hun.

Derfor mener Lene Prip-Sørensen ikke, at Jakob Ellemann-Jensen kan være bekendt overfor organisationsfolk og kandidater, at begå så alvorlige løftebrud, fordi det efterfølgende er dem, som bliver konfronteret af vælgerne.

»Hvordan det ser ud i fremtiden med mit politiske kandidatur både når vi taler kommunalpolitik og landspolitik kan jeg ikke spå om, men som situationen er nu, så er det uden mig på holdet for Venstre,« slutter Lene Prip-Sørensen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler