15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

UTX Ung Tirsdalen 10 tager på klassetur til Bremen

Eleverne i 10. klasse UTX Ung på Tirsdalens Skole i Randers glæder sig til april. I uge 16 går turen nemlig til Bremen, hvor der er lagt op til et spændende besøg i den nordtyske by.

»Der er mange gode grunde til, at valget er faldet på Bremen. For det første er der ikke så lang transport, og dertil er Bremen er en fantastisk by, som byder på mange kulturelle og historiske seværdigheder. Og selvom Bremen ikke er større end Århus, har den både noget “storbyvibe” og mulighed for nogle spændende action-aktiviteter,« fortæller lærer Anne Hyldgaard Larsen fra UTX Ung på Tirsdalen.

UTX kommer til at bo meget centralt i Bremen tæt på hovedbanegården.

»Vi skal bl.a. besøge Schuppen Eins, der er centrum for automobilkultur og mobilitet, det etnografiske museum Übersee og actionparken High Rope Park. Og vi skal en endagstur til Bremerhaven med besøg i Klimahaus og på havnerundfart. Så eleverne får rig lejlighed til at finpudse det tyske sprog inden eksamen,« siger Anne Hyldgaard Larsen.

UTX er et 10. klassetilbud i Randers Kommune for elever, som ønsker at styrke deres faglige og personlige udvikling, før de tager en gymnasial ungdomsuddannelse. UTX samarbejder med Paderup Gymnasium om en obligatorisk brobygningsuge og andre aktiviteter hen over året, og med et år på UTX får eleverne mulighed for at øve sig i de studiekompetencer, som en gymnasial ungdomsuddannelse kræver.

Relaterede artikler

Nyeste artikler