2.8 C
Randers
torsdag, april 18, 2024

Vanvidsbilist idømt ni måneders fængsel

En 29-årig mand er blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel efter i november sidste år at have kørt vanvidskørsel under en eftersættelse på Djursland. Derudover fik han konfiskeret sin bil og fik frakendt kørekortet i fem år.

En patrulje ville fredag den 11. november standse den 29-årige, da han kom kørende nord for Glesborg, men i stedet for at holde ind til siden, satte han farten op og kørte nu med meget høje hastigheder ad små veje i og omkring Glesborg.

Undervejs nåede han op på over 100 km/t inden for byzonen, ligesom han kørte op over cykelstier og fortov, mens der var folk i nærheden. 

I byen Ørum forsøgte en patrulje at afskære den 29-årige vejen, men han bakkede i stedet ind i patruljebilen, og den betjent, der sad bag rattet, endte med at få nogle skader på sit ben. Efterfølgende afgav politiet skud mod bilen for at få den stoppet. Ingen blev ramt ved skudafgivelsen. 

Til sidst lykkedes det at få anholdt den 29-årige, som viste sig at være frakendt kørekortet. Han har siden siddet varetægtsfængslet i sagen, som der torsdag faldt dom i ved Retten i Randers.

Kørte tæt forbi skoler og institutioner

Retten fandt det bevist, at der havde været tale om vanvidskørsel, og at den 29-årige havde bragt andre menneskers liv og førlighed i fare med sin voldsomme kørsel. Han blev desuden dømt for at have angrebet betjenten ved at have kørt ind i patruljebilen. 

»Den 29-årige kørte ved højlys dag op over fortov og cykelstier og tæt forbi skoler og institutioner med alt for høj fart, og derudover påkørte han også bevidst en af politiets biler. Det er jo ekstrem farlig kørsel og et held, at der ikke kom flere til skade. Jeg er tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var beviser for vanvidskørsel, og at der var tale om så groft et tilfælde, at det kostede en længere ubetinget fængselsstraf,« siger anklagerfuldmægtig Mads Fransen. 

Den 29-årige nægtede sig skyldig, men modtog dommen. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler