7 C
Randers
torsdag, marts 28, 2024

Vanvidskørsel på motorcykel gennem Randers by kostede en 30-årig mand fængsel

Den 30-årige vanvidsbilist blev idømt 10 måneders fængsel og 10 års frakendelse af kørekortet, da han mandag blev dømt i Retten i Randers.

Den 20. september omkring kl. 10.00 bemærkede en patrulje den 30-årige, da han kørte på Glarbjergvej i Randers C. Da den 30-årige så betjentene satte han farten op og forsøgte at køre fra patruljen. 

Under eftersættelsen gennem byen kørte han bl.a. to gange over for rødt, og kørte i høj fart op på cykelstien, hvor han var tæt på at påkøre to vejarbejdere. 

Det endte med, at han blev anholdt, og dagen efter blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Det viste sig, at den 30-årige var frakendt kørekortet, og at han var påvirket af medicin under kørslen. 

Kunne mærke et ryk i kroppen

Knap en måned efter anholdelsen blev motorcyklisten så dømt for at havde forvoldt fare for andres liv og førlighed, for kørsel i påvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden og for flere færdselsforseelser. 

»Heldigvis kom ingen til skade under den 30-åriges meget hasarderede kørsel gennem byen, men vejarbejderne kunne i retten fortælle, hvordan tiltalte med høj hastighed kørte så tæt forbi dem, at de kunne mærke et ryk i kroppen. Det kunne have endt helt galt, og jeg er tilfreds med, at retten var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om vanvidskørsel, og at den 30-årige bragte andres liv og førlighed i fare med sin kørsel,« siger anklagerfuldmægtig Mads Fransen. 

Det havde betydning for dommen, at den 30-årige fire gange tidligere havde kørt i påvirket tilstand, og at han for nyligt havde afsonet en kortere fængselsstraf for narkokørsel. 

Ud over fængselsstraffen og frakendelsen af kørekortet i 10 år mistede den 30-årige også sin motorcykel, da den blev konfiskeret som følge af vanvidskørslen. 

Den 30-årige erkendte dele af forholdene, men nægtede bl.a. at have udsat vejarbejderne for fare. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler