20.2 C
Randers
søndag, juli 21, 2024

Velfærdslisten: Specialskoler og ældre betaler for borgmesters prestigeprojekter

Velfærdslisten raser over budgetforlig, der medfører store nedskæringer på især specialskoler og ældre. Der er masser af penge, men forligspartierne spilder dem på overflødige prestigeprojekter.

Der er i Randers Kommune netop indgået budgetforlig for det kommende år. Bag forliget står Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Konservative og SF. Velfærdslisten er ikke med i forliget, da lokallisten ikke kan acceptere de nedskæringer på kernevelfærden, som forliget indeholder. Selvom man allerede nu kan se de partier, der er med i forliget, kæmpe om at drysse sukker på indholdet, ændrer det ifølge Velfærdslisten ikke på, at forliget indeholder store nedskæringer på den kommunale velfærd.

»Især børn på specialskoler og ældre betaler regningen for Torben Hansens prestigeprojekter. Set i lyset af det omsorgssvigt, som TV2 afslørede for kun lidt over et år siden, er jeg rystet over, at kommunens ældre nu igen får sparekniven,« siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

Budgettet indeholder nemlig både skjulte nedskæringer og store rammebesparelser, der ikke opvejes af de penge, der tilføres. Forligspartierne giver lidt med den ene hånd, men tager endnu mere med den anden hånd. Samtidig bruges der mange millioner kroner på projekter, der af Velfærdslisten betegnes som overflødige prestigeprojekter. Der er råd til at undgå nedskæringer, mener Velfærdslisten, men forligspartierne anført af borgmester Torben Hansen (S) vælger noget andet.

»Mens de ældre igen udsættes for forringelser, deles der masser af penge ud til prestigeprojekter. For eksempel får Værket et scenetræk, der må være tæt på at være Verdens dyreste. Der findes også penge til en ny trappe ved Thors Bakke,« siger Kasper Fuhr Christensen.

Velfærdslisten undrer sig over, at man igen og igen skal høre den samme sang om alle de penge, der tilføres forskellige områder. Det lyder så flot og godt, men ingen af forligspartierne nævner de mange millioner kroner, der grønthøstes over hele linjen.

»SF og Socialdemokratiet fører sig ofte frem som partier, der er socialt ansvarlige. På baggrund af dette budget må det stå klart for enhver, at det er spil for galleriet.  For hvordan kan de sige, at der er ikke råd til ordentlige forhold for børn på specialskoler og ældre, når der kan findes penge til prestigeprojekter?« siger Kasper Fuhr Christensen….

Relaterede artikler

Nyeste artikler