11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Venstre kræver sikkerhed omkring Fregatten Jyllands økonomi, så renoveringsarbejdet kan fortsætte

Ifølge Venstres Michael Aastrup Jensen er det nuværende tilskud ikke nok til at holde Fregatten Jylland flydende økonomisk, hvis udskiftningen af skibets stormast skal føres ud i livet. Derfor vil Venstre hæve Fregatten Jyllands driftsbevillingen med 600.000 kr.

Venstre Folketingsmedlem og tidl. kulturordfører Michael Aastrup Jensen (V) mener ikke, at det nuværende tilskud som regeringen sidste år vedtog i sin finanslov er tilstrækkeligt for, at holde Fregatten Jylland økonomisk flydende, hvis den store renoveringsplan for Fregatten Jylland skal gennemføres og opsigelser skal undgås. Eksempelvis skal stormasten skiftes, hvilket ifølge museet tager 3-4 år, og med de stigende priser på træ skaber det uholdbar situation for Fregatten Jylland. Den situation vil Venstres Michael Aastrup Jensen have løst.

»For mig er det afgørende, at en vigtig kulturinstitution som Fregatten Jylland fortsat kan fremstå flot, kampklar og attraktiv for besøgende. Derfor er jeg glad for, at der i vores finanslovsudspil er afsat ekstra midler, så Fregatten Jylland løbende kan renoveres. Det har regeringen overset, og det holder jo ikke. Der må og skal være sikkerhed omkring økonomien, så renoveringsarbejdet på stormasten kan fortsætte.  Derfor så jeg også gerne, at bevillingen bliver på fire år, så der kan være sikkerhed omkring økonomien, frem for de to år som regeringen har besluttet,« mener Michael Aastrup Jensen.

Venstre vil forhøje driftsbevillingen til Fregatten Jylland
Fregatten Jylland i Ebeltoft skal derfor, hvis det står til Venstre, have et højere tilskud. Det fremgår af et udspil fra Venstre, der indgår som en del af partiets finanslovsudspil. I udspillet foreslår Venstre at hæve tilskuddet til Fregatten Jylland med yderligere 600.000 kr. I regeringens finanslov fra sidste år, er beløbet dog uændret og perioden forkortet til to år. Beløbet på deres midlertidige bevilling er ikke blevet revurderet de sidste 8 år – og står derfor ikke mål med de omkostninger til renovering som Fregatten Jylland står overfor nu.

»For mig er det afgørende, at kulturen i Østjylland ikke stilles dårligere end deres konkurrenter i hovedstaden. Derfor holder jeg løbende øje med, om vi fra Folketinget ikke glemmer Østjylland når midlerne på kulturområdet skal fordeles. Nu imødekommer vi i Venstre et behov fra Fregatten ift. renovering og vedligehold, og så håber jeg, at regeringen og støttepartier også nikker ja til vores forslag. Allerhelst så jeg at Fregatten Jylland fik en fast bevilling, og ikke en midlertidig, men nu har vi i hvert fald klart markeret at det er en prioritet for Venstre, og så må vi se om den socialdemokratiske regering er enig,« slutter Michael Aastrup Jensen. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler