21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

Venstres drøm om skattelettelser vil puste yderligere til inflationen

Læserbrev af Malte Larsen, erhvervsordfører, S, Vester Boulevard 29, Randers

Det er interessant at se, hvordan Michael Aastrup Jensen og Venstre turnerer rundt med budskabet om, at Socialdemokratiet har hævet skatten 40 gange i den her regeringsperiode. Her er det nemlig værd at bemærke, at Venstre selv har været med til ganske mange af skattestigningerne.

Det klinger noget hult, at beskylde andre for noget, man selv har stemt for. Og så vil jeg selvfølgelig indskyde, at Socialdemokratiet står fuldt og helt på mål for den politik, vi fører. I modsætning til Venstre, må vi næsten forstå.

For Michael Aastrup Jensen har jo helt ret i, at det er blevet dyrere at være dansker, fordi inflationen, som konsekvens af krigen i Ukraine og efterdønninger fra coronakrisen, er tårnhøj. Krigen har skabt nye udfordringer, men det helt grundlæggende er, at på trods af udfordringerne vi står overfor, så er dansk økonomi og de offentlige finanser bundsolide.

Vi er ramt af stigende priser på både energi og fødevarer. I den situation skal selvfølgelig vi ikke puste yderligere til inflationen med skattelettelser, som stemningen synes at være til i blå blok. Derimod skal vi målrette hjælpen til de husholdninger, der er ramt allerhårdest af prisstigningerne. Det er økonomisk ansvarlig politik. Og faktum er, at vi gik ud af 2021 med den højeste økonomiske vækst siden 1994. Vi ser den laveste arbejdsløshed i 13 år og det højeste antal i beskæftigelse nogensinde.

Sammenligner vi med tiden inden coronapandemien, så har Danmark oplevet en stærkere økonomisk udvikling og en højere stigning i beskæftigelsen end vores nabolande. Primært fordi regeringen har ført en klog og ansvarlig krisepolitik. Vi investerer os igennem krisen. For det er vigtigt, at flest muligt har et godt job at stå op til hver dag. Hvad mon Venstre ville have gjort, hvis de havde stået med ansvaret? Michael Aastrup Jensen og Venstre kører i hvert fald bare videre med partiets gamle traver om skattestop og skattelettelser, (der historisk har mærkbare besparelser). Som om det var løsningen på alle økonomiske problemer – fuldstændig upåvirket af den krisetid, verden har befundet sig i mere eller mindre konstant de seneste år.

Vi står ved vores politik. En politik der i al beskedenhed ser ud til at gavne rigtig mange danskere.

Relaterede artikler

Nyeste artikler