11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Ventetider på mave- og tarmkirurgi skal ned

Regionsrådsformand: Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at komme lange ventelister til livs.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) ser med alvor på, at ventetider på Aarhus Universitetshospital i nogle tilfælde overskrides. Hospitalsvæsenet er generelt presset, og Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit er meget hårdt ramt af sygeplejerskemangel og har derfor i længere tid haft lukket 14 senge.

Manglen på kvalificerede sygeplejersker til at pleje denne gruppe patienter begrænser, hvor mange patienter der kan være indlagt efter operation. Det reducerer afdelingens operationskapacitet.

»Det er en ulykkelig situation for både patienter og pårørende, at AUH har måttet lukke så mange senge på grund af mangel på sygeplejersker. Hospitalsledelsen har iværksat en lang række tiltag for at imødegå det, men jeg har bedt dem afsøge, om der er muligheder for yderligere hjælp fra andre hospitaler i Region Midtjylland eller fra andre regioner,« siger Anders Kühnau, regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Allerede i dag aflaster Regionshospitalet Horsens med op til to akutte patienter pr. dag, og der er indgået samarbejdsaftaler med Herlev og Rigshospitalet om at foretage nogle af de mest komplicerede operationer.

»Det er nu aftalt, at også Regionshospitalet Gødstrup træder til og hjælper med at behandle patienter med kræft i tyktarmen,« siger Anders Kühnau.

Han har kendt til, at området har været udfordret, og at Region Midtjylland har problemer med at leve op til kræftpakkerne, når det gælder mave- og tarmområdet.

»Men jeg har ikke været klar over, at situationen er så alvorlig, som det nu fremgår,« lyder det fra regionsrådsformanden.

Relaterede artikler

Nyeste artikler