20 C
Randers
torsdag, maj 2, 2024

Verdo gør klar til at deltage i genopbygningen af Ukraine

Verdo Energy Systems kan med sin erfaring indenfor energianlæg komme til at spille en væsentlig rolle i genopbygningen af Ukraines energiforsyning.

I denne uge er Randers-virksomheden sammen med 30 danske virksomheder taget til Polen for at mødes med repræsentanter fra de ukrainske kommuner på den internationale konference ”Rebuild Ukraine”.

Mens skaderne i Ukraine dagligt bliver mere og mere omfattende som følge af Ruslands invasion, gør danske virksomheder klar til at hjælpe med at genopbygge landet, så snart krigen er slut.

En af virksomhederne er Verdo Energy Systems, hvor salgsdirektør Bo Johansen kalder det helt oplagt at støtte op med ny dansk teknologi.

»Vi er i forvejen i Polen, vi har teknologierne og vi har erfaringen, så selvfølgelig skal vi byde os til. Det er en mulighed for os som virksomhed, men det er også en mulighed for, at Ukraine ikke bare får genskabt det tabte, men også får forceret den teknologiske udvikling, så de på sigt kan komme op på samme niveau, som vi er i Danmark. Det vil vi rigtig gerne bidrage til,« siger salgsdirektør Bo Johansen.

Verdo Energy Systems har igennem en årrække specialiseret sig i at kombinere de mange forskellige teknologier. Det gør det muligt at tilpasse automatiserede energianlæg til særlige lokale forhold. Det startede med udvikling af biomasseanlæg i Danmark, men i dag opererer virksomheden over hele Europa og har senest solgt forskellige typer af affaldsanlæg til norske kommuner.

»Der er ikke to steder, der er ens. Der kan være forskellige behov for brændsler eller behov for kombineret produktion af varme og el. Der er også hele miljødelen, hvor vi er klar til at forberede anlæg til CO2-fangst, osv. Men det vigtige er, at vi kan hjælpe de enkelte kommuner i Ukraine med energiløsninger, der er tilpasset lige præcis de behov, de har hver især,« forklarer Bo Johansen.

Han ser nu frem til at mødes med repræsentanter fra de ukrainske kommuner og indlede en dialog om de behov og muligheder, de ser. Konferencen ”Rebuild Ukraine” finder sted i Warszawa og strækker sig over to dage. Udover kritisk infrastruktur (energi) omfatter konferencen også byggeri, logistik, sikkerhed, IT-løsninger og økonomi.

Relaterede artikler

Nyeste artikler