23.6 C
Randers
søndag, juli 21, 2024

Veteranmessen i gang i Randers

Borgmester Torben Hansen åbnede i formiddags Veteranmessen i Randers. Det er den første veteranmesse i landet.

Torben Hansen opfordrede til at nyde den flotte skulptur, som forsvarsminister Trine Bramsen for nylig overrakte Randers Kommune som Årets Veterankommune. Den første skulptur af den art som blev overrakt overhovedet.

Messen er et nyt initiativ, som har til formål at øge kendskabet til veteranerne og deres pårørendes situation.

»Veteranerne har gjort en stor indsats for Danmark. I har gjort en fantastisk indsats for menneskeheden i fuldstændig kaotiske situationer i verdens brændpunkter, hvor de bl.a. har beskyttet og reddet menneskeliv, herunder civile børn,« sagde borgmesteren, og tilføjede, at der i princippet ikke findes noget større end at redde menneskeliv.

Borgmesteren sammen med veterankoordinator i Randers Kommune, Stanley Schmücker

Han understregede, at alle skylder veteranerne en stor tak, og pointerede, at Randers Kommune tager indsatsen meget alvorligt.

»Det er vigtigt at vi som lokalsamfund bakker op om veteranerne og deres pårørende, og det er der heldigvis mange, der gør« pointerede Torben Hansen.

I den forbindelse forklarede han, at Danish Crown gør et stort arbejde for at sikre arbejdsmarkedet, også for veteraner.

Borgmesteren oplyste, at der hele tiden kommer nye samarbejdspartnere i forbindelse med veteranarbejdet. Herunder Biblioteket, Randers FC, Danmarks Idrætsforbund, skytteforeningen og veteranskibet S/Y BIA (Sail Yacht Brothers In Arms, red.)

Han er ikke i tvivl om, at veteranmessen vil medvirke til at flere virksomheder og organisationer vil få øjnene op for veteranindsatsen.

Formand for beskæftigelsesudvalget Ellen Petersen og medlem af byrådet Anker Boje foran en pansret mandskabsvogn

»Vi har nogle fantastiske ressourcer i vore veteraner, som har stået i nogle fuldstændig kaotiske situatioer,« sagde borgmester Torben Hansen, som sluttede med at takke Danmarks Veteraner Kronjylland, Veterancafeen og veterankoordinator Stanley Schmücker for at gøre veteranmessen mulig.

Veteranmessen fortsætter hele dagen, og søndag.

Relaterede artikler

Nyeste artikler