4.2 C
Randers
torsdag, april 25, 2024

Vil du være en del af Bjørnebanden, eller kender du en, der vil, så se her

Lillebjørn holder “ÅBENT SKIB” lørdag den 13. maj 2023 fra kl. 10.00 til 12.00, hvor medlemmer af Bjørnebanden vil være til stede og fortælle en masse om arbejdet omkring Lillebjørn

Hvem er Bjørnebanden?

Bjørnebanden består af ca. 15 frivillige medlemmer, som med godt humør, kammeratskab og en god portion humor i højsædet løbende vedligeholder det mere end 90 årige gamle skib. Skibet er på land om vinteren, hvor Bjørnebanden i foråret over 4 til 6 uger, mødes hver mandag og onsdag formiddag til en klargøring af skibet. Flere medlemmer af Bjørnebanden sejler også løbende med på nogle af de over 100 turer, som Lillebjørn er på hvert år.

Medlemmerne har en alder fra 60+ til starten af 80’’erne. De har derfor et ønske om, at nye yngre kunne tænke sig at være en del af det vigtige team.

»Du skal have lyst til at komme i “voksenlære”, idet vi på sigt får behov for nye til at tage over. Lillebjørn er fyldt af finurligheder, som kun de nuværende medlemmer kan lære fra sig,« siger formand for Foreningen til Lillebjørns Bevarelse, Carsten Wammen.

Du behøves nødvendigvis ikke være håndværkeruddannet, men lidt fingersnilde vil ikke gør skade. De nuværende medlemmer har alle mulige erhvervsmæssige baggrunde, som fra tandlæge, arkitekt, maskinmester, maler og landmåler.

»Om du er på Arne eller senior pension – mand eller kvinde – eller blot en person som gerne vil være en del af hyggelige Bjørnebandemedlemmer med god humor er for os ligegyldigt – vi vil byde dig velkommen ombord,« understreger Carsten Wammen.

”Foreningen til Lillebjørns Bevarelse” er ejer af skibet Lillebjørn, som er bygget i 1930’erne i Tyskland og købt af Randers Havn i 1948. I 1990 blev foreningen etableret af driftige folk i Randers, som ønskede Lillebjørn bevaret. Ellers havde den været skrottet i dag.

»Vi byder på et rundstykke og kaffe, når du bliver budt velkommen ombord – vi håber at måtte se dig,« slutter Carsten Wammen.

Du finder Lillebjørn på dets faste havneplads, Toldbodgade 12, 8930 Randers, ved Randers Marine forening, hvor der er fri parkering.

Relaterede artikler

Nyeste artikler