2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Vorup Børne- og ungdomshus og Børnehuset Himmelblå løber 45.000 kroner ind til kampen mod kræft

Den årlige Knæk Cancer-uge markeres også i Randers, hvor Vorup Børne- og Ungdomshus og Børnehuset Himmelblå er gået sammen i kampen mod kræft.

Vuggestue, børnehave- og skolebørn fra de to institutioner har i denne uge løbet sig til 45.000 kr., der går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Der er blevet løbet for livet i Vorup i denne uge. De to institutioner har sammen iværksat et sponsorløb med det formål at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. I dag kulminerer ugen med en fælles aktivitetsdag, hvor de samler yderligere ind til kampen mod kræft.

»Vi har nogle super seje børn her i Vorup, og vi er stolte over, at de har bakket så godt op om vores sponsorløb og løbet så langt. Konceptet er, at vi rundt om vores to institutioner har en rute på 300 meter. For hver runde børnene løber, indsamler de et beløb fra deres sponsorer, som kan være barnets forældre, naboer eller andre, de kender, der gerne vil støtte op om den gode sag,« fortæller Carina Bengtsen Thorsen, leder af Vorup Børne- og Ungdomshus.

Den integrerede institution Børnehuset Himmelblå hænger fysisk sammen med Vorup Børne- og Ungdomshus, hvor der går elever fra 0.-7. klasse. De to institution er forbundet ungdomshusets sal, som Himmelblå flittigt låner til aktiviteter. Det er derfor helt naturligt for de to institutioner at gå sammen i den gode sags tjeneste og styrke fællesskabet på tværs.

Sammen om en større sag
»Kræft er en sygdom, der desværre rammer rigtig mange. Derfor er det vigtigt, at vi sammen med børnene har en uge som denne, hvor vi skaber et rum, hvor de kan snakke om det, de selv oplever eller har hørt om. Det giver dem samtidig en forståelse af, at der er mange, der står i den samme situation, og at det ikke er noget tabu at tale om,« siger Carina Bengtsen Thorsen.

Mandag til torsdag har børnene på skift deltaget i det fælles sponsorløb og indsamlet i alt 45.000 kr. I dag fredag samles de om en fælles aktivitetsdag med boder, hvor børnene sælger en række kreative ting, som de selv har lavet i de foregående uger. Alle indtægterne går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse og bliver lagt oven i de 45.000 kr. fra sponsorløbene.

»De fleste børn vil før eller siden komme i berøring med kræft på den ene eller anden måde. Derfor er det vigtigt, at det også er noget, vi kan tale med dem om helt naturligt. Børnehavebørnene forstår godt, at de er med til at samle penge ind til, at andre børn kan blive raske. Samtidig har vi for nylig haft sygdommen tæt inde på livet i vores egen institution, og derfor giver det super god mening, at vi står sammen om en større sag,« siger Camilla Flarup Kristensen, leder af Børnehuset Himmelblå.

Relaterede artikler

Nyeste artikler