11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

VoXperience – Randers Sangfestival

Hundredvis af sangstemmer, store som små, mødes i Randers den første uge i juni, hvor sangfestivalen VoXperience indtager byen. Lokale ildsjæle deler scenen med nationale- og internationale stjerner, som Bryn Terfel og Fallulah.

Alle kan synge, mener Sangkraft Randers, der er arrangøren af den ny sangfestival VoXperience, Festivalen hvor både små og store stemmer kan medvirke – solo, i duet, i kor eller til alsang og workshops.

Det bliver første uge i juni, at sangen får vinger i Randers og opland. Og der er lagt op til den helt store fest med såvel verdensnavne som lokale kor, der mødes i nye rammer og konstellationer.

Nyt bliver for eksempel konstellationen med Laban-sangeren Ivan Pedersen og musicalstjernen Julie Steincke. De to er aldrig tidligere set sammen på en scene. Men det sker, når de to mødes til den store afslutningskoncert søndag den 11. juni i Værkets store sal, hvor de to solister bakkes op af Randers Kammerorkester og 120 stemmer fra Korby Randers.

Fallula og Bryn Terfel

Aftenen forinden indtager dansk/Rumænske sangerinde, Fallulah spillestedet Turbinen med sit særlige mix af indierock og Balkan-beats. Mange vil kende hende fra Toppen af poppen, og fra de mange hits hun det seneste årti har flydt fra radioen. Pop med kant.

Det helt store internationale løft sørger den walliske basbaryton Bryn Terfel for, når han åbner sangfestivalen ved en koncert på Værket søndag 4. juni. Her vil han synge en række opera-hits krydret med de folkelige sange, han er så kendt for at fortolke. Med sig på scenen har han det unge danske stjernefrø sopranen Frederikke Kampmann.

Men festivalen levner også plads til mindre arrangementer og større fællessangs arrangementer.

Der bliver klassisk lied-aften med Francine Vis, Mahler i Sct. Mortens Kirke, Alsang i det fri på Grundlovsdag. Og ikke mindst en stor open-air workshop på J. O. Krags Plads, hvor alle skolebørn i Randers Kommune er

Randers skal være kendt for sin sang

Bag sangfestivalen står Sangkraft Randers, der siden 2020, har været en del af et større netværk af sangkraftcentre over hele Danmark.

»Vi er sat i verden for at styrke sangen i Randers på såvel det elitære som folkelige niveau. Sang skaber trivsel og fællesskaber, det skaber bevidsthed om krop og stemme, og er derfor en fundamental del af den almenmenneskelige dannelse. Vores mål er, at mange flere vil opdage glæden ved at synge sammen, hvad enten det er i fællessang eller som del af et kor,« siger Kristian Melchior, kunstnerisk leder i Sangkraft Randers.

Læs mere på voxperience.dk

Relaterede artikler

Nyeste artikler