11.4 C
Randers
tirsdag, oktober 22, 2024

7 ryttere fra Randers Cykleklub af 1910 deltager i Gran Fondo World Championships

Torsdag den 29. august og søndag den 1. september deltager over 3.200 cykelryttere fra hele verden i Gran Fondo World Championships, som afholdes i Aalborg.

Gran Fondo World Championships er amatørrytternes svar på VM, og for at kunne deltage i finalen, der køres i Danmark i den kommende uge, skal man have kvalificeret sig via et af de mange Gran Fondo løb, der køres flere steder i hele verden.

Udover kvalifikation til finalen via de udvalgte kvalifikationsløb, kan man også kvalificere sig direkte ved at vinde det danske mesterskab for masterryttere.

RC1910’s Jacques Stilling blev i foråret dansk mester for masterryttere i enkeltstart og nr. 2 i linjeløbet ved master DM i klassen H30, og dermed kvalificerede han sig.
Jacques deltog også i det danske Gran Fondo kvalifikationsløb, der blev kørt i Svendborg i starten af juni, og også her klarede han en tid, der gav kvalifikation til finalen.

Flere ryttere fra Randers Cykleklub klarede sig igennem kvalifikationsløbet i Svendborg i tider, der kvalificerede dem direkte til finalen: Morten Holt Brüner (også nr. 3 ved Master DM i H40 klassen), Per Schou Andersen, Michael Jensen og Jesper Høgsted.

Line Wasehus Ibsen kom ikke igennem kvalifikationsløbet i Svendborg pga. defekt, men har været så heldig at få et wildcard til finalen.
Det samme har Martin Asvig, der ved Master DM vandt bronze i både enkeltstart og linjeløb i H35, og disse resultater var bl.a. medvirkende til, at han slap gennem nåleøjet til et wildcard.

Dermed er 7 ryttere fra Randers Cykleklub klar til at vise landsholdsfarverne frem i Aalborg, og klubbens tøjleverandør CAMPIONE med René Krebs i spidsen har sponsoreret flotte limited Edition landsholdstrøjer med klubbens tøjsponsorer påtrykt, så randrusianerne kan være reglementeret påklædt til løbet.