-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

B-Joe: Ready To Ride – 30 års Jubilæumsshow hos Tante Olga

De spillede deres første koncert på Åkanden i Randers i 1986. Dengang hed de Azurit. Den 18. november kan de opleves på Tante Olga.

Siden skiftede de navn til B-Joe, efter deres forsanger, guitarist og sangskriver – og spillede første gang med det nye navn på Tante Olga scene i 1990 (og derefter mange gange op gennem 90’erne) – og i år er det pludselig 30 år siden, at B-Joe’s andet, og meget markante, album, “Ready To Ride”, udkom. Det skal fejres! Derfor bliver der lavet et stort jubilæumsshow, hvor alle hitsfra både Ready to Ride og fra debutpladen, kan opleves live igen, helt som i gamle dage hos Tante Olga.

Ready To Ride blev et øjeblikkeligt hit. Det var det mest spillede album på DR P3 i 5 uger i træk, og afstedkom masser af TV-shows og en utrolig masse liveaktivitet, både herhjemme og i udlandet. B-Joe spillede således store turnéer i både Tyskland – hvor Ready to Ride også udkom – og i USA.

B-Joe var på det tidspunkt mest kendt for deres utrættelige optrædender på det legendariske Lades Kælder i København, som de meget belejligt lavede om til en vaskeægte rockklub, hvor de selv endte med at spille mere end 1000 koncerter over en årrække. Det var da også på selvsamme Lades Kælder, at der en dag kom en smart, udenlandsk pladeproducer forbi og lyttede – og sagde: “Fedt, drenge! Jeg vil gerne tilbyde jer en millionkontrakt.”

Alle sejl blev sat til, og pladen blev indspillet og mixet i det originale Sweet Silence Studios på Amager, med superproduceren, Flemming Rasmussen, bag den enorme mixerpult.

“Mand Over Bord”, tidens hotteste pladecoverdesignere, blev sat til at lave omslaget, og det blev en både eksklusiv og provokerende sag – som endte med at afføde feministiske protestdemonstrationer og et enkelt aflyst show i Austin, Texas, hvor bandet spillede til SXSW Festivalen – og … endte som breaking news i den lokale TV avis. Titlen, ”Ready to Ride”, i kombination med en legetøjs-gyngehest med bryster, var trods alt for meget for amerikanerne – og ville vel egentlig også være det i Danmark i dag.

Dengang var det bare en “hyldest til kvinden”, som bandets trommeslager, Jesper Irn, med et glimt i øjet udtrykte det. Siden – efter omkring 3000 spillede koncerter – løb bandet træt og gik hvert til sit. Guitarist, sanger og sangskriver, B-Joe Johansen, fortsatte i sporet. Jesper Irn flyttede til London og blev til produceren, Polarbear, og bassist, Nils Krøyer, indgik i diverse bands og et rockprojekt for børn.

Men nu samles de tre originale medlemmer igen – for at fejre og mindes ungdommens salige rock’n roll stunder. De lover, at der kommer mindst lige så meget knald på, som der var dengang, og at de spiller alle de markante hits. Så der er lagt op til en aften med både storladne lydlandskaber, seje dansable rockrytmer og psykedeliske inputs, der kan vække “hippiesjælen” i selv den mest konservative kontorist.

Relaterede artikler

Nyeste artikler