13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Børnehavebørn øver sig i at blive trafiksikre

I november måned har Børnehuset Æblehaven haft fokus på trafik i mange aktiviteter med børnene. Målet er at øge børnenes opmærksomhed og bevidsthed, når de bevæger sig rundt i trafikken.

42 børnehavebørn i Børnehuset Æblehaven har flere gange om ugen været på gåture i børnehavens nærområde, hvor de har lært at bruge deres syns- og lyttesans. Derudover har de lært om trafikskilte, cyklet på løbecykler på øvebaner og danset stopdanse med røde og grønne skilte:

»Mange børn forventer, at alt, der handler om trafik, er voksenstyret. Det vil vi gerne lave om på ved at give børnene redskaber til at blive mere bevidste og opmærksomme i trafikken,« siger Charlotte Lund, pædagog i Børnehaven Æblehaven.

Børnehaven har været i gang med trafiktemaet i tre uger. Pædagogerne kan allerede se, at der er sket en udvikling:

»Når vi er ude at gå en tur, er gåturen blevet en opgave i sig selv for børnene. De er utroligt begejstrede og stolte over at kunne stoppe op og se og lytte efter trafikken ved en fodgængerovergang,« siger Charlotte Lund og tilføjer:

»Det er vigtigt, at de i en tidlig alder lærer gode rutiner, så de kan klare sig i trafikken. Mange af børnene skal jo i skole til sommer, så det er en nødvendigt, at de lærer at passe på sig selv i trafikken.«

Børn opdrager forældre

Børnehuset har en opslagstavle i børnehaven. Her sætter børnene skilte på tavlen hver morgen, der viser, om de er kommet til børnehave på cykel, i bil eller på gåben:

»Børnene er vilde med vores trafiktema. Det er dem, der opdrager deres forældre. Det hører vi fra forældrene. De fortæller, at deres børn retter på dem, hvis de glemmer at dreje hovedet, når de skal krydse en vej sammen med deres børn,« fortæller Charlotte Lund.

Det er første og fremmest lytte- og synssansen børnene bruger, når de skal lære at krydse en vej

Relaterede artikler

Nyeste artikler