10.3 C
Randers
mandag, april 29, 2024

Borgere opfordres til at spare på vandet

Kommunen fraråder kontakt med vandet, da det kan være sundhedsskadeligt. Borgere i Randers Centrum, Tøjhushavekvarteret og Sjællandsgade/Jyllandsgade opfordres til at spare på vandet

Randers Kommune har forberedt sig på, at vandstanden vil stige fredag. Det første højdepunkt forventedes omkring klokken 9 og vil fortsat ligge højt hele dagen.

Efter et blæsende torsdagsdøgn er Randers Kommune nu klar til dagens vandstigninger. I løbet af morgenen vil vandstanden i Randers Fjord stige til 155cm over normal vandstand og forblive forhøjet hele dagen.

»Vi har stadig styr på situationen og prognoserne viser omtrent det samme, som de gjorde torsdag morgen. Vi forventer, at vandstanden stiger meget i løbet af morgenen og bliver på et forholdsvist højt niveau hele dagen, men det er ikke noget, vi ikke har prøvet før her i Randers. Det er især borgere i lavtliggende områder som Tøjhushavekvarteret, dele af Uggelhuse og lavtliggende kolonihaver og sommerhuse, der kan opleve gener. Vi må forvente, at Toldbodgade og alle parkeringspladser i Toldbodgade og ved Randers Havn er afspærret hele fredag,« fortæller planchef Lone Mossin.

Undgå kontakt med vandet og færdsel på havnen og digerne

Der er risiko for, at vandet bliver blandet med kloakvand og derfor udgør en sundhedsrisiko:

»Vi råder alle til at undgå kontakt med vandet, da det kan være forbundet med en sundhedsrisiko. Når der sker oversvømmelser på denne måde, kan vandet nemlig blive blandet med spildevand fra byens kloakker,« siger Lone Mossin.

Færdsel på og ved havnen frarådes kraftigt fredag, hvor vandstanden står højt. Det kan være svært at orientere sig om, hvor kajkanten er, når der er høj vandstand. Også færdsel på digerne langs fjorden kan være forbundet med risiko, så borgerne opfordres til at finde andre steder at gå tur.

Borgere, der bor i Randers Centrum, Tøjhushavekvarteret og Sjællandsgade/Jyllandsgade, opfordres til at mindske vandforbruget

På grund af øget pres på rensningsanlægget har Vandmiljø Randers sendt en opfordring om at mindske vandforbruget fra kl. 6-21 fredag via e-boks og SMS til omkring 10.000 borgere, der bor i Randers Centrum, Tøjhushavekvarteret og Sjællandsgade/Jyllandsgade med flere. Se kort.

»Vi håber, at borgerne i de områder vil lytte til opfordringen fra Vandmiljø Randers, så kloaksystemet i de lavtliggende dele af byen ikke bliver presset unødvendigt meget i det kommende døgn, hvor den lange periode med høj vandstand kan sætte systemet under pres,« siger planchef Lone Mossin.

Følg med i DMI’s prognose for vandstanden på dmi.dk/vandstand.

Relaterede artikler

Nyeste artikler