-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Byrådsmedlemmer i Randers blev mødt af kiste

En aktionsgruppe fra Randers have forud for sidste byrådsmøde opstillet en kiste foran rådhuset. Ifølge gruppen var det Socialdemokratiet der var afgået ved døden som arbejderparti.

Arrangørerne bag aktionen vil være anonyme, fordi det pirrer til nysgerrigheden ved de som passerer forbi kisten, med også ved politikerne.

News Netavis er blevet kontaktet telefonisk af en af bagmændene. Vedkommende ønsker at være anonym (navnet er redaktionen bekendt).

»Vi vil bl.a. protestere over det overgreb med at fjerne Store bededag. Men det handler også om Socialdemokratiet i Randers, som har vist sig at være ultraborgerlige,« og henviser til, at partiet kører parløb med Venstre og Dansk Folkeparti.

Arrangørerne oplyser, at de har talt med flere borgere i Randers, som har fortrudt deres stemme på Socialdemokratiet. Venstrefløjen udgør sammen med Radikale Venstre og Socialdemokratiet et flertal, og borgerne undrer sig over, at det flertal ikke bliver benyttet.

Vakte opmærksomhed

Deltagerne i aktionen bemærkede, at der var stor interesse fra byrådsmedlemmer, for flere kom ud fra byrådssalen for at tage billeder af den opstillede kiste, og samtidig læse teksten på det vedhæftede A4-ark.

Også statuen med Jens Otto Kragh var udstyret med budskabet.

Selvom aktionen fik mange til at trække på smilebåndet, så var der samtidig alvor i budskabet.

Statue af Jens Otto Kragh.

»Vi mener seriøst, at Socialdemokratiet er dødt. Der er ikke noget tilbage af det socialdemokrati, som var en gang, hvor man varetog arbejdernes interesse. I dag går man direkte efter arbejderne. Man tager bl.a. deres fridag og tvinger dem til at arbejde mere, samtidig med, at de forringer arbejdernes pensionsordninger,« siger talsmanden.

»Det er fuldstændig uhørt, at Socialdemokratiet kan få sig til at gøre det,« understreger vedkommende.

»Også Socialdemokratiet på Christiansborg, har vist sig at være borgerlige, og det er det, vi gerne vil gøre opmærksom på,« lyder det med henvisning til at Mette Frederiksen klarede corona-situationen godt, og afgav løfter om bl.a. forbedringer for børnefamilierne og kontanthjælpsloftet skulle afskaffes o.s.v.,« konstaterer arrangørerne.

»Der var masser af gode takter, men i det øjeblik Mette Frederiksen igen kunne indtage pladsen i statsministeriet, blæste man højt og flot på løfterne,« og derfor mener vi, at de vælgere som har stemt på Socialdemokratiet er sket på falske forudsætninger,« fremhæver talsmanden.

»Det er fuldstændig uhørt, at Socialdemokratiet kan få sig til at gøre det«

Talsmand for aktionsgruppen

Fagbevægelsen bør kappe båndene

Folkene bag aktionen retter også kritik mod fagbevægelsen. De mener den er blevet for tandløs, og var det sket for år tilbage, ville arbejderne være gået på gaden.

Netop på grund af fagbevægelsens tandløshed, mener de, at det er alt for nemt for de borgerlige, inkl. Socialdemokratiet at vedtage ting, som ikke er i arbejdernes interesse.

Derfor opfordrer de hele fagbevægelsen til at kappe båndene til Socialdemokratiet.

Aktionsgruppen vil ikke udelukke lignende aktioner i fremtiden.

Tekst som ledsager kisten

Her hviler Socialdemokratiet
En gang var det rødt
Nu er det dødt

I barndommen var målet:
Socialisme
I ungdommen var målet:
Kortere arbejdstid, mere ferie

Som voksen var målet:
Bedre velfærd og trivsel

I alderdommen
angreb de arbejderne og krævede
flere arbejdsdage og vil tage
pensionen fra de nedslidte

HVIL I FRED

Relaterede artikler

Nyeste artikler