2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Debat: Store Bededag afskaffes og skattekronerne fosser til EU

Læserbrev af Lave K. Broch, medlem af Folkebevægelsen mod EU’s landsledelse  

5. maj i år er der Store Bededag. Det bliver formentlig den sidste Store Bededag for et flertal i Folketinget – med regeringen i spidsen – har besluttet, at Store Bededag skal afskaffes.  Finansministeriet mener, at det giver en besparelse på ca. 3,2 milliarder kroner. I Folkebevægelsen mod EU har vi dog fundet pengene, der kan redde Store Bededag.

I 2020 sagde Mette Frederiksen på Danmarks vegne ja til at sætte Danmarks bidrag til EU op med et beløb, der svarer til hvad Finansministeriet påstår, at vi vil tjene på at afskaffe Store Bededag.

Danmark kan derfor give EU besked om, at vi er nødt til at rulle den danske støtte til EU tilbage til hvad den var før 2020. Det er også underligt, at EU er fredet når der svinges med sparekniven. I 2019 betalte Danmark allerede et højt kontingent til EU på 20,4 mia. kr. til EU’s budget og modtog 11,2 mia. kr. i udbetalinger (Kilde Folketingets EU-oplysning). Jeg ser selvfølgelig gerne, at vi sparer mere på Danmarks EU-støtte for vi kan bruge skattekronerne bedre, og der er mange milliarder, som forsvinder i EU-systemet. 

I Folkebevægelsen mod EU er vi varme tilhængere af internationalt samarbejde, og vi har også forståelse for, at internationalt samarbejde koster noget. Men når det gælder EU, så begrænser unionen det danske folkestyre og truer faktisk væsentlige værdier om miljø, velfærd og fred. EU giver f.eks. økonomisk støtte til virksomheder, der sælger våben til diktaturstater, og EU truer den danske og nordiske arbejdsmarkedsmodel. 

Folkebevægelsen mod EU har i mange år forsvaret det danske folkestyre og vores suverænitet i EU-parlamentet, men når der er valg til EU-parlamentet næste år, så er det ikke en selvfølge, at man kan stemme på Folkebevægelsen mod EU.

Jeg vil derfor opfordre til, at man går ind på hjemmesiden folkebevaegelsen.dk/vaelgererklaering/ og giver Folkebevægelsen mod EU en vælgererklæring. Det vil være til gavn for demokratiet, og selv om man har givet en vælgererklæring til et folketingsparti, så kan man godt give en vælgererklæring til Folkebevægelsen.  

Ja til Store Bededag – Vi kan finde pengene ved at skære i støtten til EU.   

Relaterede artikler

Nyeste artikler