15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Det er langt fra slut med det våde sommervejr

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at det er ret vådt for tiden, og hvor vejret nogle dage føles mere som efterår end sommer.

Og på trods af at flere måske drømmer om at bruge deres sommerferie på strandture end på brætspil og film med familien, så kan du snildt bruge tid på indendørsaktiviteter og en tur på museum uden at få solstress de kommende dage.

Der kommer nemlig en hel del vand ned frem mod fredag. Det starter med en våd torsdag, hvor ingen går fri af det regnvejr, der fra morgenstunden sniger sig ind på landet vestfra.

»Alle får regn torsdag, fordi en front med et sammenhængende regnvejr skal passere landet. Derefter kan det klare op, men vi slipper ikke for byger. Endda byger, som kan være med torden og hagl,« siger DRs vejrvært Louise Gade.

Regn i weekenden

Fredag er der grund til at håbe, at dit regntøj er tørt fra torsdagens regnvejr.

For det er langt fra slut med regnen.

»Fredag falder nedbøren mest som spredte byger. Igen kan de blive kraftige med torden,« siger Louise Gade.

På en gennemsnitlig juli måned falder der 65 millimeter regn over Danmark. Men ifølge prognoserne falder der op mod 49 millimeter nogle steder bare fra onsdag til og med fredag.

Hvis du er en af dem, der endnu ikke er gået på sommerferie, så er der desværre heller ikke udsigt til en weekend helt uden vand.

Nt regnvejr lørdag.

»Som om det ikke var nok, kommer der et nyt regnvejr lørdag,« siger vejrvært i DR Louise Gade og fortsætter:

»Søndag ser ud til at blive med kun enkelte byger, men generelt ser også begyndelsen af næste uge ustadig ud,« siger Louise Gade.

Mens juli indtil videre mest har givet os regn, så kan du tænke tilbage på de varme måneder, vi har haft. For første gang i 150 år blev maj måned nemlig varmere end juni herhjemme.

Relaterede artikler

Nyeste artikler