15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Det var ikke et fup-opkald

I lyset af nye oplysninger ønsker News Netavis at opdatere og rette tidligere rapporterede informationer om telefonopkald, der fejlagtigt blev beskrevet som fupopkald fra Randers Kommune.

Det er nu bekræftet, at opkaldene var en del af en legitim meningsmåling gennemført af analysebureauet InFact. Disse opkald var rettet mod indbyggerne i Randers for at indsamle data til en meningsmåling om Nordic Waste sagen. Det skal præciseres, at opkaldene på intet tidspunkt blev foretaget på vegne af Randers Kommune, og modtagerne blev korrekt informeret om, at opkaldet kom fra InFact. Modtagerne blev mødt med beskeden:

»Hej, vi ringer fra InFact. Vi gennemfører i dag en lokal spørgeundersøgelse i Randers, og vi vil gerne stille dig nogle spørgsmål. Undersøgelsen tager 3-4 minutter.«

Det er yderligere afklaret, at ingen tredjepart, herunder tidligere nævnte enheder, har været involveret i indsamlingen af telefonnumre eller gennemførelsen af opkaldene. Enhver reference til tidligere nævnte organisationer i forbindelse med disse opkald er derfor ikke korrekt og er blevet fjernet fra vores tidligere rapportering.

En fejl ved angivelsen af det udgående telefonnummer i forbindelse med denne undersøgelse har ført til forvirring. Fejlen skyldtes en teknisk fejl fra InFacts side, hvilket resulterede i anvendelsen af et forkert udgående nummer. InFact har udtrykt deres dybeste beklagelser for denne fejl og de ulemper, den har medført, særligt over for ejeren af det fejlagtigt anvendte nummer. InFact har siden implementeret ændringer i deres procedurer for at forhindre lignende fejl fremover.

Endvidere har Randers Kommune, efter at være blevet bekendt med den faktiske natur af opkaldene, trukket tidligere advarsler tilbage. Det bekræftes, at opkaldene var en del af en legitim og korrekt udført meningsmåling, og offentligheden opfordres ikke længere til at undlade at besvare opkald relateret til denne undersøgelse. (Undersøgelsen blev afsluttet 12.2)

InFact ønsker at forsikre offentligheden om, at integriteten og pålideligheden af de indsamlede data fra meningsmålingen er intakt. 

News Netavis beklager eventuelle misforståelser, som den oprindelige rapportering måtte have forårsaget, og vi er forpligtet til at levere nøjagtig og rettidig information til vores læsere.

Denne version af artiklen søger at adressere de faktuelle fejl fra den oprindelige rapportering og klarlægge situationen baseret på de seneste oplysninger.

Relaterede artikler

Nyeste artikler