16.9 C
Randers
mandag, maj 13, 2024

Et advokatfirme anbefaler efter en samlet vurdering, at Randers Kommune ikke bør politianmelde sagerne om chikane.

En advokatundersøgelse konkluderer, at efter en samlet vurdering, at Randers Kommune ikke bør politianmelde tre personer for chikane af familiechef Ann Hermansen, idet det er usandsynligt, at dette vil føre til domfældelse for chikane af en offentlig ansat.

Bjarne Overmark (medlem af Beboerlisten og Randers Byråd), Michael Rützou og Lone Thomasen skulle potentielt have chikaneret familiechef Ann Hermansen.

Chikanen skulle bestå af følgende udtalelser:

Bjarne Overmark:

Omtaler i tre opslag “Stjernehussagen” og ledelsen i Børn- og Skoleforvaltningen. Han henviser til forvaltningens angivelige forsøg på at true en tillidsrepræsentant, f.eks.:

»…hvor du bl.a. kan læse om Børn og Skoleforvaltningens – bl.a. Michael Maaløe, direktør, og Ann Hermansen, Familiechef – forsøg på at true en tillidsrepræsentant i Stjernehuset til tavshed…«

Det omhandlede postulat uddybes ikke nærmere (hvordan er der truet mv.).

Michael Rützou:

Han gengiver, at Ann Hermansen har været hjemsendt/sygemeldt, med henvisning til mail fra direktør Michael Maaløe om at Ann Hermansen skulle genvinde sin dømmekraft, jf. sagsbeskrivelsen udarbejdet af Randers Kommune.

Der er tale om en uddybning af en kommentar fra Bjarne Overmark. L

Lone Thomasen:

En række af Lone Thomasens opslag har karakter af henvisninger til og gengivelser fra “Stjernehussagen” og indeholder således ikke selvstændige tilkendegivelser fra Lone Thomasens side.

Herudover omtales Ann Hermansens sygemelding. Der er i alt tale om 21 opslag, der enten direkte relaterer sig til Ann Hermansen eller til Familieafdelingen i Randers Kommune. Kommentarerne er derudover svar på indlæg fra andre personer.

Et eksempel på omtalen af “Stjernehussagen” (opslaget er et svar på en kommentar fra en anden person):

»Skal det forstås sådan, at du ikke finder det påfaldende og uacceptabelt, at ledelsen i børn og skoleforvaltningen forsøgte at lukke munden på den tillidsrepræsentant i Stjernehuset, som på Facebook forsvarede og beskyttede sin kollega, som ledelsen forsøgte at begå et justitsmord på?« Og »Mobning er når en mand bliver beskyldt for ting han aldrig har gjort og holdes væk fra sit arbejde i 9 måneder Der lavet ulovlige afhøringer af børn og anmeldt til. Politiet uden at forældre høre om det i 2 måneder.og når tillidsmanden bliver truet til tavshed…«

Et enkelt af opslagene er en kommentar til Ann Hermansen (hvor dennes navn er angivet – og der er dermed formentlig kommet en notifikation på Ann Hermansens profil om opslaget).

Lone Thomasen skriver yderligere:

»Ann Hermansen du har været hjemme grundet manglen dømmekraft og det er rund sendt af din chef Michael Maaløe at man finder det sjovt at en uskyldig mand i stjernehuset er drevet tæt til selvmord ved person forfølgelse også fra dig.. og andre store fejl kan jeg ikke se det sjove i det Ann…»

I et enkelt opslag (til Poul Hoff) nævner Lone Thomasen direkte, at hun løbende sletter sine opslag, da »…det er til dig ikke andre og jeg sletter tit mine beskeder…«.

Ann Hermansens sygemelding omtales også som en “hjemsendelse” i et enkelt opslag.

Advokatfirmaet bemærker særligt, at det i sagsbeskrivelsen er fremhævet, at Michael Maaløes orientering om Ann Hermansens sygemelding i august 2021 blev offentligt kendt.

Det bemærker også, at opslagene er indsamlet af Ann Hermansen selv, ligesom opslagene angiveligt i dag er blevet slettet.

Konklusion:

»Vi lægger derfor til grund, at der ikke er yderligere oplysninger i sagen end det af Randers Kommune fremsendte bilag til mail af 5. april 2022. Vi har også lagt til grund, at opslagene har været offentligt tilgængelige i en Facebook-gruppe relateret til Randers Kommune eller tilsvarende og dermed ikke i en egentlig “hadside” eller lignende omhandlende familiechef Ann Hermansen,« skriver advokatfirmaet i deres rapport.

Relaterede artikler

Nyeste artikler