20.3 C
Randers
søndag, maj 19, 2024

Fem partier vil have Østbro/klimabro til folkeafstemning

Østbroen, Enhedslisten, Velfærdslisten, Nye Borgerlige og Beboerlisten i Randers Kommune ønsker en lokal folkeafstemning vedr. Østbro/Klimabro.

Partierne mener, at broprojektet er så stort, omkostningstungt og får en så stor betydning for eftertiden der kræver, at beslutningen bør have så meget demokratisk legitimitet som overhovedet muligt.

Al forskning peger på at folkeafstemninger er et fremragende supplement til det repræsentative demokrati som vi har i Danmark, mener de.

Erik Bo Andersen fra Østbroen udtaler: »Østbroen vil bakke op om muligheden for en folkeafstemning, dog skal det være på et komplet Klimabro projekt, hvori der ligger en samlet plan og økonomi, der kan sammenlignes med et komplet Østbroprojekt med 14. km omfartsvej. Det drejer sig om Kommunens fremtid, sikring af infrastruktur, og vækstmuligheder, og derfor skal alt fremlægges, sagligt, faktuelt og dokumenteret. Borgerne i Randers har krav på at vide, hvilke konsekvenser den ene eller den anden bro har, så man kan træffe den rigtige beslutning.«

Afstemningen vil tage udgangspunkt i et komplet Klimabro projekt, hvor der ligger en samlet plan og økonomi. Det samme for Østbroen.

Mulighederne i afstemningen vil lyde.

● Klimabro
● Østbro
● Ingen bro

Frida Valbjørn fra Enhedslisten siger: »Enhedslisten kan bakke op om en folkeafstemning, idet borgerne får mulighed for at tilvælge eller fravælge en bro over Randers fjord. Vi tilslutter os, at et stort økonomisk og klimabelastende projekt skal være op til borgerne.«

Nye Borgerliges Lars Axel Nielsen: »Nye Borgerlige tilslutter sig ideen om folkeafstemning, da det er vores politik, at beslutningerne skal tages så tæt på borgerne som muligt og gerne af borgerne selv. Alt fra dyre kunstindkøb til større anlægsprojekter samt store byfornyelsesprojekter eller restaureringer afgøres af dem, der skal leve med dem.«

Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten: »Det er en så central beslutning, der får betydning for så mange, at folket skal bestemme. Det er værd at bemærke, at tilhængerne af den såkaldte klimabro lader til at være bange for at spørge folket. Man fristes til at spørge: Hvad er det, I er bange for?«

Beboerlistens Rasmus Bøgh Vinther: »Dette har indtil videre været valgkampens varme kartoffel og vi ønsker, at borgerne skal inddrages i så stor en beslutning, der får store indvirkninger på hverdagen. Det skal være en beslutning der har så meget legitimitet som muligt, og man får ikke mere demokratisk legitimitet end ved en folkeafstemning.«

De fem partier og lister oplyser, at alle partier og lister har været inviteret til at deltage i pressemeddelelsen om en folkeafstemning.

»Vi må konstatere at de er bange for at høre folket. Det er vi ikke,« siger de fem politikere samstemmende.

Relaterede artikler

Nyeste artikler