15.8 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Fire dage uden Digital Post fra det offentlige

Fra fredag den 26. november til og med mandag den 29. november er det ikke muligt at modtage eller besvare Digital Post fra offentlige myndigheder. Årsagen er, at Digitaliseringsstyrelsen udskifter den eksisterende Digital Post-løsning med en ny udgave.

Danmark får snart en ny Digital Post løsning, der skal bane vejen for bedre kommunikation mellem borgere og myndigheder. Derfor skal al den post, der gennem tiden er blevet sendt mellem borgere, kommuner, regioner og staten, flyttes til den nye løsning.

For at Digitaliseringsstyrelsen kan flytte posten, vil al afsendelse og besvarelse af Digital Post kortvarigt blive stoppet fra fredag den 26. november til og med mandag den 29. november. Begge dage er inklusive.

Mens lukningen står på vil man altså ikke kunne modtage og sende post til/fra offentlige myndigheder. Det vil fortsat være muligt at logge ind og læse den post, man tidligere har udvekslet mellem offentlige myndigheder. Det vil også være muligt fortsat at modtage post fra de virksomheder, man har givet tilladelse til at sende breve i e-Boks.

Al eksisterede post bliver automatisk flyttet med over i forbindelse med udskiftningen og den enkelte borger eller virksomhed skal ikke foretage sig noget.

Ny løsning med flere muligheder

Fra tirsdag den 30. november kan man igen modtage og besvare Digital Post fra offentlige myndigheder, og man logger fortsat ind med NemID eller MitID – helt som man plejer. Samtidig vil det være muligt at tilgå Digital Post på flere platforme fra både private og offentlige udbydere, blandt andet via en ny app.

Udskiftningen til den ny Digital Post-løsning betyder også, at der fremover vil være større fleksibilitet til at tilpasse løsningen til fremtidige behov og sikre sammenhæng med andre offentlige it-løsninger. Målet er at bane vejen for bedre kommunikation mellem borgere og myndigheder, så kommunikationen vil opleves nemmere og mere brugervenlig. Fx vil det blive tydeligere, hvem der har sendt post, og hvad den handler om.

Relaterede artikler

Nyeste artikler