14.1 C
Randers
tirsdag, maj 14, 2024

Folkebevægelsen mod EU vil opstille til Europaparlamentet

Folkebevægelsen mod EU vil forsøge at indsamle de 70.635 vælgererklæringer, som det kræver at blive opstillingsberettiget til EU-parlamentet.

Det har et flertal af de delegerede på Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde i besluttet.

Folkebevægelsen mod EU har siddet i EU-parlamentet siden 1979. Men ved det seneste EU-parlamentsvalg i 2019 mistede bevægelsen sit mandat.

EU-modstanderne har bare 18 måneder til at indsamle de mere end 70.000 vælgererklæringer.

Det er ikke lige til at få godkendt en vælgererklæring. Først skal man gå ind på Indenrigsministeriets hjemmeside og trykke “Igangsæt vælgererklæring”. Herefter skal man logge på med sin NEMID og bekræfte vælgererklæringen.

Efter syv dage får man et link i sin e-Boks, som man skal trykke på og endnu en gang logge på med NEMID for at bekræfte.

EU-modstand i fremgang
Medlemsfremgangen skyldes helt sikkert, at mange danskere er frustrerede over udviklingen. EU har brugt coronapandemien til at tiltage sig mere magt og taget de første skridt mod en sundhedsunion. Samtidig har Unionen givet sig selv mulighed for at optage fælles gæld, og EU forsøger at komme igennem med en fælles EU-mindsteløn, mener Susanna Dyre-Greensite.

Endvidere er Folkebevægelsen den eneste bevægelse, som er konsekvent modstander af EU. Heller ikke i Folketinget, findes der partier, som vil helt ud af EU. De kritiske partier som Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti vil forblive i Det indre marked.

Bredden i Folkebevægelsen er vigtig
Ledelsen i Folkebevægelsen har erkendt, at hvis det skal lykkes bevægelsen at indsamle de mange underskrifter, så skal den være i stand til at udløse støtte fra alle kræfter.

»Det er vigtigt, at bredden kommer med, hvis vi skal nå i mål. Vi kan ikke løfte opgaven med først at indsamle over 70.000 vælgererklæringer, og efterfølgende blive valgt til EU-parlamentet, hvis ikke vi udløser potentialet fra både venstre og fra midten og højre,« sagde Thorkil Sohn, som er medlem af landsledelsen.

Fakta om Folkebevægelsen mod EU

● Folkebevægelsen mod EU arbejder på et tværpolitisk og ikke-racistisk grundlag for dansk udmeldelse af EU.

● Bevægelsen blev stiftet under navnet Folkebevægelsen mod dansk medlemskab af EF i 1972.

● Bevægelsen har i dag cirka 3120 medlemmer fordelt på omkring 40 lokale komitéer over hele landet.

● 20 partier, organisationer og fagforeninger er kollektive medlemmer.

Ved valget til EU-parlamentet 26. maj 2019 fik Folkebevægelsen 3,7 procent af stemmerne. 102.101 vælgere satte deres kryds ved Liste N. Det var ikke nok til at sikre et mandat. Derfor er Folkebevægelsen i dag ikke repræsenteret i EU-parlamentet.

Relaterede artikler

Nyeste artikler