13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

For første gang er der 5 medlemmer af Folketinget fra Randers

Da valgstederne lukkede tirsdag aften klokken 20:00, var der mange folketingskandidater, som sitrede af nervøsitet.

Flere af dem sad i Randers. Især Michael Aastrup Jensen var nervøs. På grund af den store tilbagegang for Venstre, spåede meningsmålingerne, at Venstre ville miste flere af de fem mandater i Østjylland. Derfor var der lagt op til en hård kamp mellem kandidaterne, og ikke mindst de fire kandidater som allerede havde en plads i Folketinget.

Da resultatet var gjort op, lå det fast, at Jakob Ellemann-Jensen, Michael Aastrup Jensen og Troels Lund Poulsen bevarede deres mandat, mens Heidi Bank ikke opnåede genvalg.

Dansk Folkeparti har været igennem en stor krise, hvor 11 af de 16 folketingsmedlemmer havde forladt partiet. Enten fordi de var utilfredse med valget af Morten Messerschmidt og ikke mindst Pia Kjærsgaard, som havde handlet uheldigt i flere tilfælde.

Det er første gang nogen sinde, at der er valgt så mange kandidater fra Randers.

I flere meningsmålinger lå Dansk Folkeparti under spærregrænsen på 2 %, men de klarede skærene, og fik 5 mandater.

Et af mandaterne gik til Nick Zimmermann fra Randers. Han havde slet ikke turdet håbe på en plads i Folketinget, da han var oppe mod stærke kræfter. Herunder det tidligere folketingsmedlem Kim Christiansen og fhv. medlem af Europaparlamentet Anders Vistisen.

Herunder kan du høre interviews med fire af folketingsmedlemmerne fra Randers. Det var ikke muligt at træffe Nick Zimmermann.

Relaterede artikler

Nyeste artikler