15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Forsøg med en enkelt paramediciner er sat i værk

I den nærmeste fremtid vil man møde et præhospital, der favner bredere end i dag.

Region Midtjylland er i gang med at et forsøg på, at en enkelt paramediciner med tæt kontakt til hospitaler og i samarbejde med kommuner, kan sørge for at dem der ikke har brug for at komme ind at ligge på hospitalernes fyldte akutafdelinger, i stedet undersøges og behandles på stedet. Det oplyste regions- og byrådsmedlem Louise Høegh på Venstres grundlovsmøde på Hvidsten Kro.

Forsøget er sat i værk fordi responstiden (ventetiden på ambulance, red) er steget, og tiltaget er allerede sat i drift i Aarhus og i Gødstrup-området.

»Vi begynder nu også at få overvågningsmuligheder i flere af sygetransporterne.

I det hele taget vil man som borger, i den nærmeste fremtid, møde et præhospital, der favner bredere end i dag,« sagde hun.

Louise Høeg er næstformand i regionens udvalg for lighed i sundhed, og er netop blevet medlem af en projektgruppe sammen med regionshospitalet Randers og Randers Kommune, hvor der skal ske et samarbejde om projektet: ”Den sundhedskompetente organisation.”

Formålet er at fokusere på at få patienten i centrum, og gøre mødet med sundhedsvæsenet tilgængeligt for alle.

Rygsmerter er den hyppigste årsag til sygemeldinger i Danmark, påpegede Louise Høeg, og har udviklet sig til en sand folkesygdom, hvor mange er blevet opereret.

»Men det er bestemt ikke alle, der får det bedre af en operation. Et genoptræningsforløb, et patientkursus eller som hos sundhedshøjskolen, et ryghold, kan mange gange udrette mirakler. Hvis man vel og mærke husker at lave øvelserne, og vedligeholde resten af livet. Så selv om nogle fremover vil få et anderledes og langt mindre indgribende behandlingstilbud end tidligere, så behøves det ikke at betyde noget negativt,« konstaterede Louise Høeg, og fastslog, at vi hver især har et ansvar for at passe på os selv.

»Som regionsrådsmedlem, så oplever jeg meget godt i sundhedsvæsnet, men også meget bekymrende og andet direkte rystende,« sluttede hun sin tale, dog uden at konkretisere hvilke bekymrende og rystende forhold, som hun har oplevet.

Relaterede artikler

Nyeste artikler